Skoči do osrednje vsebine

  • Stranke lahko vse storitve iz pristojnosti delovanja upravne enote urejajo nemoteno, vendar je še vedno zaradi varnostnih razlogov gibanje v prostorih omejeno, saj je zaradi preprečevanja širjenja okužbe še vedno potrebno izvajati določene varnostne ukrepe.

  • Pridelovalce, ki so vpisani v register pridelovalcev grozdja in vina in vanj prijavljajo pridelek, obveščamo, da morajo, skladno z določili 17. člena Pravilnika o registru pridelovalcev grozdja in vina, najkasneje do 7. septembra 2020 prijaviti zaloge vina na dan 31. julij 2020.

  • Po Zakonu o kmetijskih zemljiščih ponudbo za prodajo kmetijskega zemljišča, kmetije ali gozda Upravna enota Ljutomer objavi na oglasni deski UE in na enotnem državnem portalu E-uprava. Zaradi Zakona o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS – CoV-2 (COVID-19) dostop v prostore UE Ljutomer in s tem do oglasne deske z objavami ponudb, ki je v prostorih UE Ljutomer, ni mogoč.

Aktualno

  • Podaljšanje veljavnosti prometnih dovoljenj odslej tudi prek spleta

    Podaljšanje veljavnosti prometnih dovoljenj za vsa vozila, ki ob registraciji ne potrebujejo tehničnega dovoljenja, je od današnjega dne omogočeno tudi prek spletnega portala E-uprava.

  • Spremembe zakona o osebnem imenu

    V Uradnem listu RS, št. 43/2019 je bil objavljen Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o osebnem imenu, ki je začel veljati 13. 07. 2019, razen novosti, ki se nanašajo na odpravo omejitev glede števila besed in sestave osebnega imena.

Iskalnik