Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

 • Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek se je sestal s predstavniki planinskih društev z gorenjskega območja, tamkajšnjih turističnih organizacij in lokalnih skupnosti. Osrednja tema pogovora, ki je potekal v planinski koči na Kališču, so bile naložbe države v gorski turizem in umestitev tega dela ponudbe med cilje slovenskega turizma.

 • Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek si je v družbi ministra za okolje in prostor mag. Andreja Vizjaka ogledal poslopje nove proizvodne enote, ki jo v Brežicah gradi družba TPV Automotive. Naložba, vredna 49 milijonov evrov, bo okrepila konkurenčnost družbe TPV tako na domačem kot tudi mednarodnem trgu.

 • Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in generalni direktor Finančne Uprave Peter Jenko sta predstavila podatke o tem, kako smo izkoristili turistične bone v prvem mesecu po uvedbi tega ukrepa.

Aktualno

 • Krediti za blažitev posledic epidemije COVID 19 na gospodarstvo

  Slovenski podjetniški sklad je objavil javni razpis Kreditov za blažitev posledic epidemije SARS-CoV-2 na gospodarstvo.

 • Podjetjem na voljo sredstva za promocijo na tujih trgih

  Javna agencija SPIRIT Slovenija je objavila javni poziv za sofinanciranje stroškov digitalizacije prodajnih poti ter predstavitvenih in trženjskih gradiv za promocijo na tujih trgih. Mikro, malim in srednje velikim podjetjem je na voljo do največ 9.999,00 evrov, vlogo pa lahko oddate do 15. septembra 2020 oziroma do porabe sredstev.

 • Iščejo se eksperti na področju Industrije 4.0

  V okviru projekta HIA, financiranega s strani Evropske Komisije in katerega ob pomoči SRIP Tovarne Prihodnosti koordinira center TECOS, je objavljen razpis za mednarodno skupino ekspertov, kjer k prijavi vabijo strokovnjake s področja Industrije 4.0. To je prvi razpis od skupno treh, ki bodo objavljeni tekom projekta.

Dogodki

 • Konferenca Prihodnost industrije in internacionalizacije

  Letošnja konferenca Prihodnost industrije in internacionalizacije bo združila 3. Nacionalno konferenco o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva in 2. konferenco Industrija prihodnosti. Dogodek, temelječ na priložnostih razvoja in uspešne umestitve na globalnih trgih, se bo odvijal 21. septembra 2020 v kongresnem centru Brdo pri Kranju.

Iskalnik