Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Koronavirus (SARS-CoV-2)

Aktualne informacije in navodila najdete na strani Koronavirus (SARS-CoV-2).

Se želite cepiti proti covid-19? Prijavite se!

Na pametne telefone si namestimo aplikacijo #OstaniZdrav, ki nam sporoči, ali smo bili v stiku z okuženo osebo.

Nosimo zaščitno masko, redno si umivajmo in razkužujmo roke, poskrbimo za pravilno higieno kašlja ter ohranimo medosebno razdaljo dveh metrov.

Omejitve prodaje blaga in storitev

Aktualne informacije o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom najdete na strani Omejitve prodaje blaga in storitev.

 • Na voljo so sveža povratna sredstva, in sicer 1,9 milijona evrov za posojila za raziskave, razvoj in inovacije ter 22,5 milijonov evrov za mikrokredite za mala in srednje velika podjetja.

 • Na novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni COVID-19 so sodelovali državna sekretarka na ministrstvu za kulturo Ignacija Fridl Jarc, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Simon Zajc, direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek in direktorica Nacionalnega laboratorija za zdravje, okolje in hrano Tjaša Žohar Čretnik.

 • Vlada se je zaradi nekoliko boljše epidemiološke slike odločila za dodatno sproščanje ukrepov na gospodarskem področju, s katerim nekoliko olajšujemo ponujanje in prodajo blaga in storitev končnim potrošnikom. Spremembe Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, začnejo veljati danes, 10. maja 2021, pa do vključno 16. maja 2021.

Aktualno

 • Predstavitev čezmejnega več-državnega projekta EBSI

  Evropska blockchain infrastruktura storitev (EBSI) je skupna infrastruktura Evropske komisije, na katero se države članice vključujejo preko vozlišč na nacionalni ravni. Cilj EBSI je uvesti blockchain infrastrukturo, ki je energetsko učinkovita, zagotavlja zasebnost in varnost, temelji na verigi blokov, in ima namen zagotavljati čezmejne javne storitve na ravni EU, ki pa jih lahko uporabljajo tudi nacionalni in lokalni organ in zasebna podjetja. Glede na to, da ta projekt pomeni tudi potencial za inovacije, se bo z oblikovanjem ustreznega podpornega okolja lahko povečal tudi inovacijski potencial MSP in startup podjetij.

 • Vlada potrdila dva projekta mednarodnega razvojnega sodelovanja preko UNIDO

  Vlada je potrdila izvedbo dveh projektov mednarodnega razvojnega sodelovanja za slovenska visoko tehnološka podjetja 2021-2022 preko Organizacije združenih narodov za industrijski razvoj (UNIDO) in Ministrstva za gospodarski razvoj v sodelovanju s Slovenskim podjetniškim skladom ter pooblastila Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo za izvedbo vseh postopkov za izvedbo omenjenih dveh projektov.

 • Poletna šola Evropske vesoljske agencije

  Evropska vesoljska agencija v sodelovanju s Fakulteto za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo organizira poletno šolo za mlade, namenjeno uporabi daljinskega zaznavanja in umetne inteligence za gozdarstvo. Šola bo potekala med 20. in 24. septembrom 2021, rok za prijavo pa je do 15. maja 2021.

Dogodki

 • Spletni seminar za podjetja na področju uporabe vesoljskih tehnologij

  Agencija EUSPA (European Union Agency for the Space Programme), ki bo zadolžena za operativni in uporabniški vidik vseh EU vesoljskih programov, t.j. za Galileo, EGNOS, Copernicus, Govsatcom in SSA, skupaj z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo organizira spletni seminar za slovenska podjetja, ki imajo interes sodelovati pri aktivnostih uporabe vesoljske tehnologije.

 • Delavnica o sodelovanju z ESA za nove partnerje

  Nove partnerje, ki jih zanima sodelovanje z Evropsko vesoljsko agencijo (ESA), vabimo na predstavitveno delavnico o sodelovanju z ESA, ki bo potekala 3. junija 2021. Delavnica bo namenjena predvsem novim podjetjem in institucijam, ki z ESA še ne sodelujejo, bi jih pa to zanimalo.

 • Razstava Čar lesa in Dnevi slovenskega lesarstva 2021

  Vabimo vas na Razstavo Čar lesa in Dneve slovenskega lesarstva, niz dogodkov s področja lesno-predelovalne panoge, ki se bodo odvijali med 7. in 16. junijem 2021 v Ljubljani.

 • Razstava Čar lesa v Cankarjevem domu

  Za promocijo lesa in lesnih izdelkov Društvo za zaščito lesa Slovenije v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Direktoratom za lesarstvo in Javno agencijo SPIRIT Slovenija, letos že 13. leto zapored organizira prireditev Čar lesa.

  Ljubljana
 • Mednarodni poslovni sestanki lesarjev

  V okviru drugega Dneva slovenskega lesarstva, bodo 9. junija 2021, med 12.30 in 14.00 potekali organizirani individualni poslovni (b2b) sestanki z mednarodno udeležbo.

  na spletu