Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

 • Na Višji strokovni šoli Lesarski šoli Maribor je včeraj potekala svečana podelitev diplomskih listin novi generaciji inženirjev lesarstva in inženirjev oblikovanja materialov. Mladim diplomantom je ob tej priložnosti čestital tudi generalni direktor Direktorata za lesarstvo na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo Danilo Anton Ranc.

 • Posamezni naftni distributerji na lastno pobudo na Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo obdobno pošiljajo lastne trenutne ocene škode, ki jim jo je po njihovi oceni povzročil ukrep kontrole cen, vendar gre v teh primerih zgolj za njihove ocene. Te ocene se ne štejejo za uradni zahtevek, saj za to še niso izpolnjeni zakonski pogoji.

 • Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) in Slovenski podjetniški sklad (SPS) sta pretekli teden gostila študijski obisk slovenskih in irskih parterjev v okviru projekta za tradicijo in inovacije TRINNO (angleško TRAdition and INNovations). Razvojnemu centru Srca Slovenije in irskim parterjem WestBIC ter deležnikom smo podrobno predstavili naš vavčerski sistem spodbud malih vrednosti.

Aktualno

 • Izšla je monografija o podjetniški demografiji in digitalizaciji podjetij

  V okviru raziskovalnega projekta Slovenski podjetniški observatorij je izšla znanstvena monografija z naslovom Podjetniška demografija in značilnosti digitalizacije malih in srednje velikih podjetij: Slovenski podjetniški observatorij 2021, ki jo je pripravil raziskovalni tim Inštituta za podjetništvo in management malih podjetij na Ekonomsko-poslovni fakulteti Univerze v Mariboru.

 • Dan meroslovja 2022

  Urada RS za meroslovje je skupaj s Sekcijo proizvajalcev, uporabnikov in distributerjev merilne oprem - SiMER včeraj, 18. maja 2022 na Gospodarski zbornici Slovenije organiziral Dan meroslovja ob spominu na podpis pomembne mednarodne pogodbe leta 1875 v Parizu – Metrske konvencije.

 • Priložnost za financiranje inovacij evropskih malih in srednje velikih podjetij

  Mala in srednja podjetja (MSP) opozarjamo na priložnost za financiranje inovacij na področju lahkih materialov, kot so zlitine lahkih kovin, keramični kompoziti in kompoziti na osnovi polimerov. Odprt je tako prvi razpis v projektu za uporabo in proizvodnjo lahkih materialov pod imenom AMULET (angleško The Advanced Materials & Manufacturing United for LightwEighT).

Dogodki