Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

 • Strokovni svet za turizem se je na današnji seji seznanil z novimi ukrepi za pomoč turistični panogi, ki jih je pripravilo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Kot je na seji poudaril minister Zdravko Počivalšek, je turizem panoga, ki je »s pandemijo dobesedno ugasnila, in bo za vnovičen zagon potrebovala veliko časa«.

 • Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je danes odprl težko pričakovane nove namestitvene enote na gradu Podsreda. Udobne sobe in apartmaji s skupno 16 ležišči so dobrodošla dopolnitev ponudbe gradu, ki po dolgoletni in zahtevni prenovi postaja vse bolj prepoznaven ponudnik kulturnih, turističnih in izobraževalnih dogodkov v tem delu Slovenije.

 • Slovenija je na slovesnosti, ki je v živo povezala slovensko in francosko prestolnico, danes dobila prvi Michelinov vodnik, imenovan tudi rdeča biblija. Vanj je skupno uvrščenih 52 slovenskih restavracij. Minister Zdravko Počivalšek je ta mejnik označil za »zgodovinski dogodek« in izrazil izjemen ponos nad dosežki slovenske gastronomije. »Naš turistični mozaik je z razglasitvijo prvih slovenskih Michelinovih zvezdic še bogatejši.«

Aktualno

 • Sprememba presečnega datuma za ponudnika na področju turizma, pri katerem se bon lahko vnovči še ni stopil v veljavo

  V predlogu besedila Zakona o interventnih ukrepih za pripravo na drugi val COVID-19 (PKP4), ki ga je vlada potrdila 28.6.2020 je navedeno, da ta zakon začne veljati naslednji dan po objavi v UL RS. Pri povzemanju predloga zakona je prišlo v javnosti do napačnega tolmačenja besedila. Ne drži, da zakon predvideva, da za spremembe, ki se nanašajo na turistične bone veljajo od 1.7.2020. To velja le za uporabo členov od 2. do vključno 12., to pa so členi, ki se nanašajo na vsebino ukrepa delnega povračila nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo.

 • Neformalna videokonferenca na temo: Nova potrošniška agenda za potrošnike

  Državni sekretar Simon Zajc je sodeloval v neformalni videokonferenci, ki ga je na področju varstva potrošnikov organiziralo hrvaško predsedstvo. Tema ministrskega srečanja je bila Nova Evropska agenda za potrošnike, v okviru katere je Evropska komisija napovedala, da bo objavila novo strategijo potrošniške politike do leta 2024.

 • Nov program financiranja poslovanja MSP za odpravo posledic epidemije COVID-19 (MSP 9)

  Podjetja, ki se soočajo z likvidnostnimi posledicami izbruha epidemije COVID-19 in tista, ki proizvajajo proizvode ali opravljajo storitve, ki prispevajo k zdravljenju in preprečevanju širjenja nalezljive bolezni COVID-19 pri izvajanju javnih zdravstvenih storitev lahko odslej pri SID banki prejmejo kredit za financiranje poslovanja.

Dogodki

 • Dogodek »Meritve danes in jutri«

  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Urad RS za meroslovje in Univerza v Mariboru, Fakulteta za organizacijske vede vabita na dogodek »Meritve danes in jutri«, ki bo potekal v okviru 39. mednarodne konference o razvoju organizacijskih znanosti »Organizacije na krožišču inovativnosti in digitalne transformacije«.

  Kranjska Gora
Iskalnik