Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo

Aktualno

 • Obisk predstavnikov Evropske vesoljske agencije

  Danes je na Brdu pri Kranju potekalo srečanje predstavnikov Evropske vesoljske agencije (ESA) v luči nadgrajenega sporazuma Slovenije z agencijo.

 • Gospodarstvo naj bo zgled odgovornega ravnanja za preprečevanje širjenja virusa COVID-19

  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Gospodarska zbornica Slovenije in Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije celotni gospodarski sektor pozivamo k natančnemu in doslednemu izvajanju vseh zdravstvenih in higienskih protokolov ter priporočil, preprečevanju morebitnih okužb in varovanju zaposlenih.

 • Na Brdu pri Kranju gospodarstveniki in politika razpravljali o prihodnjih izzivih

  Zeleno. Ustvarjalno. Pametno - udeleženci današnje konference o prihodnosti industrije in internacionalizacije so na treh okroglih mizah v luči prihodnjih izzivov razpravljali o podnebno nevtralnem prehodu v krožno gospodarstvo, kreativnosti kot vstopnici v prihodnost ter pametnih rešitvah za prihodnost. Osrednjega letnega dogodka se je udeležilo prek 150 predstavnikov gospodarstva in politike, številni pa so spremljali neposredni prenos preko spleta.

Dogodki

 • Lesene stavbe v sklopu največjega arhitekturno nepremičninskega festivala v Sloveniji

  Direktorat za lesarstvo že četrto leto sodeluje s Festivalom Odprte hiše, ki ljudem omogoča, da si v živo ogledajo zanimive, kakovostne in atraktivne prostore, stavbe, objekte ter zunanje ureditve, v katere običajno ne vstopijo. V tem času smo skupaj uspeli razbiti številne stereotipe o leseni gradnji in ustvarjati zavedanje, da stavbe iz lesa predstavljajo prijetno, varno in zdravo bivalno okolje.

  Različne lokacije po Sloveniji.
 • Virtualni dogodek mreženja za tematske razpise Obzorje 2020 - Evropski zeleni dogovor

  Na brezplačnem virtualnem dogodku za razpise Obzorje 2020 - Evropski zeleni dogovor (European Green Deal Call) bodo predstavljene vsebine posameznih razpisov, pričakovanja Evropske komisije, hkrati pa bo dogodek ponudil edinstveno mednarodno izkušnjo mreženja za oblikovanje zmagovalnih partnerstev.

  virtualno / Dublin, Irska
Iskalnik