Skoči do osrednje vsebine

Virtualno srečanje zunanjega ministra dr. Logarja z nemškim zunanjim ministrom Maasom

Ljubljana
V sredo, 29. aprila, bo potekalo virtualno srečanje zunanjih ministrov dr. Anžeta Logarja in Heika Maasa. Minister dr. Logar bo v pogovoru potrdil pomen, ki ga nova vlada pripisuje političnim in gospodarskim odnosom z Nemčijo, našemu strateškemu dialogu ter prihajajočemu predsedovanju Svetu EU v triu skupaj s Portugalsko.

Osrednja tema pogovora bodo izzivi predsedovanja Svetu EU zaradi posledic pandemije COVID-19 in partnerstvo z Nemčijo v okviru tria. Minister dr. Logar bo izpostavil pomen solidarnosti med članicami EU in se zavzel za usklajene ukrepe za izhod iz pandemije.

Poudaril bo, da Slovenija, kot odgovorna članica mednarodne skupnosti, podpira iskanje skupnih ter učinkovitih odzivov na pandemijo. V tej luči bo podprl tudi prizadevanja Nemčije za mednarodno sodelovanje in solidarnost v boju proti pandemiji v okviru pobude Zavezništvo za multilateralizem.

Po srečanju bo prvič potekala tudi skupna virtualna novinarska konferenca, ki jo boste lahko spremljali preko povezave predvidoma ob 15. uri.

Iskalnik