Skoči do osrednje vsebine

Udeležba ministra dr. Cerarja na zasedanju Ministrskega sveta Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi

Bratislava, Expo Incheba, HoD Holding Area
Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar se bo 5. decembra 2019 v Bratislavi udeležil 26. zasedanja Ministrskega sveta Organizacije za varnost in sodelovanje v Evropi (OVSE), na katerem bo predvidoma opravil tudi več dvostranskih pogovorov.

Na zasedanju bodo prvi dan zbrane nagovorili predsedujoči OVSE, slovaški minister za zunanje in evropske zadeve dr. Miroslav Lajčák, generalni sekretar OVSE Thomas Greminger in predsednik Parlamentarne skupščine OVSE George Tsereteli. Sledili bodo govori vodij delegacij sodelujočih držav OVSE, med katerimi bo udeležence nagovoril tudi minister dr. Cerar.

Naslednji dan se bodo nadaljevali govori vodij delegacij sodelujočih in partnerskih držav OVSE, zatem pa bodo sprejete ministrske odločitve in morebitni dokumenti. V zaključnem delu zasedanja bosta udeležence nagovorila trenutni in prihodnji predsedujoči OVSE ter zunanja ministra Slovaške in Albanije.

PROGRAM ZA MEDIJE

Četrtek, 5. december 2019

9.00  Prihod ministra za zunanje zadeve dr. Mira Cerarja in vodij delegacij v Expo Incheba center in pozdrav z gostitelji

10.00 – 11.00  Otvoritev zasedanja

11.00 – 13-00  Prvo plenarno zasedanje: izjave vodij delegacij

12.00 – 12.30  Bilateralno srečanje ministra za zunanje zadeve dr. Mira Cerarja z estonskim ministrom za zunanje zadeve Urmasom Reinsalujem

13:15  FOTOTERMIN

13.30 – 15-00  Udeležba ministra za zunanje zadeve dr. Mira Cerarja na delovnem kosilu ministra za zunanje zadeve Slovaške dr. Miroslava Lajčáka za vodje delegacij na temo: "Recommitting to the OSCE – making the case for regional security"                         

15.00 – 18.00  Drugo plenarno zasedanje: izjave vodij delegacij

INFORMACIJA ZA MEDIJE:

Predstavnike medijev prosimo, da se za vse informacije obrnejo na Službo za odnose z javnostmi: pr.mzz@gov.si.