Skoči do osrednje vsebine

Obisk državnega ministra za evropske zadeve in zvezne zadeve in medije Bavarske dr. Floriana Herrmanna v Sloveniji

do
Škofja Loka
Minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar bo v petek, 15. novembra 2019 v Škofji Loki gostil vodjo državne pisarne in državnega ministra za evropske zadeve in zvezne zadeve in medije Bavarske dr. Floriana Herrmanna.

V okviru obiska bosta ministra najprej opravila bilateralno srečanje ter nato prisostvovala plenarnem zasedanju Stalne mešane slovensko bavarske komisije, ob koncu katerega bosta podpisal skupni sklepni protokol. Srečala se bosta tudi z županom občine Škofja Loka Tinetom Radinjo.

V nadaljevanju bosta ministra osrednja udeleženca javnega posvetovanja z  državljani o prihodnosti EU. Civilni dialog je za državljane pomemben, ker jim omogoča boljše poznavanje delovanja EU, in za odločevalce, ker jim pomaga pri oblikovanju politik. Forumska razprava državljanov s predstavniki lokalne,nacionalne in evropske ravni krepi aktivno državljanstvo tudi glede odločanja o evropskih zadevah. Temi posvetovanja bosta: EU v našem življenju; kakšne so prednosti, slabosti, kakšno EU si želimo v prihodnosti, državljanska participacija pri odločanju o zadevah EU, evropska identiteta, evropski način življenja ter trajnostni regionalni razvoj in sodelovanje. Poleg obeh ministrov bodo udeleženci posveta še: Tine Radinja, (župan Občine Škofja Loka), Zoran Stančič (vodja predstavništva Evropske komisije), Andrej Miholič (Predstavništvo Evropskega parlamenta) ter dijakinje in dijaki Gimnazije Škofja Loka. Razpravo bosta moderirali gimnazijka Manca Štritof in televizijska novinarka Monika Tavčar.

Ministra bosta obisk zaključila z ogledom škofjeloškega podjetja Polycom, ki je inovativen in kakovosten ponudnik celovitih razvojnih rešitev za avtomobilsko in druge industrije, leta 2018 pa so prejeli tudi naziv Delova podjetniška zvezda leta, ki ga podeljuje medijska hiša Delo d.o.o.

  

MEDIJSKI PROGRAM OBISKA:

 

12:20

FOTOTERMIN podpredsednika vlade in ministra za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Mira Cerarja in vodje državne pisarne in državnega ministra za evropske in zvezne zadeve in medije Bavarske dr. Floriana Herrmanna.

Lokacija: Poročna dvorana, Občina Škofja Loka, Mestni trg 15, Škofja Loka

12:45

FOTOTERMIN in vljudnostno srečanje vodje državne pisarne in državnega ministra za evropske in zvezne zadeve in medije Bavarske dr. Floriana Herrmanna in ministra za zunanje zadeve dr. Mira Cerarja z županom Občine Škofja Loka gospodom Tinetom Radinjo

Lokacija: Poročna dvorana, Občina Škofja Loka, Mestni trg 15, Škofja Loka

13:00 

Plenarno zasedanje Stalne mešane slovensko bavarske komisije s poročili predsedujočih komisije in članov delegacij in podpis skupnega sklepnega protokola

Lokacija: Velika sejna soba, Upravna enota Škofja Loka, Poljanska cesta 2, Škofja Loka

13:30 do 15:00        

Posvet z državljani o prihodnosti EU. Celoten posvet je odprt za predstavnike medijev, zagotovljen bo tudi neposredni prenos na spletni strani Vlade Republike Slovenije in vladnem Facebook profilu.

Lokacija: Sokolski dom Škofja Loka, Mestni trg 17, Škofja Loka

Predvidoma ob 15:10

Ministra bosta na voljo za kratko izjavo medijem

Lokacija: Sokolski dom Škofja Loka, Mestni trg 17, Škofja Loka

15:20 do 16:15

Ogled podjetja Polycom Škofja Loka d.o.o.

Lokacija: Polycom Škofja Loka d.o.o., Dobje 10, Poljane nad Škofjo Loko

Kontakt:

Špela Horjak – Ministrstvo za zunanje zadeve, Uradna govorka za evropske vsebine, Služba za odnose z javnostmi: 051 610 401 ali spela.horjak@gov.si

Nejc Šporin – Ministrstvo za zunanje zadeve, Svetovalec ministra za odnose z javnostmi, Kabinet ministra: 031 778 994 ali nejc.sporin@gov.si