Skoči do osrednje vsebine

Festival računalništva in sodobnih komunikacij (FRISK)

do
Informacijska točka Europe Direct Pomurje v četrtek, 28. novembra, v paviljonu Expano, v Murski Soboti organizira dogodek Festival računalništva in sodobnih komunikacij (FRISK), ki bo tokrat v celoti posvečen tehnologiji 5G.

Brezplačni nekomercialni festival bo postregel s strokovnimi debatami, povezal tehnološke navdušence ter širši javnosti predstavil globalne trende in ideje na področju informacijsko-komunikacijske tehnologije. Letošnji dogodek bo razdeljen na tri vsebinske sklope:Brezplačni nekomercialni festival bo postregel s strokovnimi debatami, povezal tehnološke navdušence ter širši javnosti predstavil globalne trende in ideje na področju informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Letošnji dogodek bo razdeljen na tri vsebinske sklope:1. Slovenija/Evropska unija in 5G:Uvod v dogodek bo ponudil razpravo z Zoranom Stančičem, vodjo Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji, in Marjanom Turkom iz Direktorata za informacijsko družbo in informatiko, Ministrstva za javno upravo. Govorca bosta predstavila aktivnosti na evropski oziroma nacionalni ravni v zvezi s 5G tehnologijo. 2. 5G in infrastruktura3. 5G in umetna inteligenca