Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis

Filters.LEGEND_TITLE
Obdobje
Ponastavi
 
Bruselj

Neformalno zasedanje delovne skupine za razvojno sodelovanje in mednarodna partnerstva

Na Stalnem predstavništvu Republike Slovenije pri Evropski uniji bo slovensko predsedstvo Svetu Evropske unije gostilo neformalno srečanje delovne skupine za razvojno sodelovanje in mednarodna partnerstva (CODEV-PI). Osrednja tema zasedanja bo tematika celovitega pristopa do vode v zunanjem delovanju Evropske unije. Udeleženci bodo skozi obravnavo vode osvetlili različne razvojne vidike, od zdravja in prehranske varnosti do izobraževanja mladih, znanosti in raziskav, ter možnosti za krepitev odpornosti na pandemije in druge krize. Posebna pozornost bo namenjena tudi zagotavljanju enakosti spolov, področju, ki je predpogoj za trajnostni razvoj, a je zaradi pandemije močno na udaru.

 
New York

Minister Logar na zasedanju Generalne skupščine ZN v New Yorku

Minister za zunanje zadeve dr. Anže Logar se bo med 20. in 24. septembrom 2021 udeležil 76. zasedanja Generalne skupščine Organizacije Združenih narodov (GS OZN). Ob robu zasedanja bo sodeloval na ministrskih dogodkih, ki bodo organizirani v času splošne razprave. Predvidenih je tudi več dvostranskih srečanj.

 
Ljubljana, Ministrstvo za zunanje zadeve

Sprejem srbske pravosodne delegacije

Namestnik generalnega direktorja Bogdan Batič bo v imenu Ministrstva za zunanje zadeve sprejel srbsko pravosodno delegacijo.

 

Biro Odbora Regij

Državni sekretar Gašper Dovžan bo kot častni gost nagovoril člane Biroja Odbora regij.

 
Strasbourg

Konferenca o Prihodnosti Evrope

Državni sekretar Gašper Dovžan se bo udeležil drugega panela Konference o Prihodnosti Evrope (CoFE) z naslovom "European democrasy/values rights, rules of law, security".