Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Podnebna konferenca Združenih narodov (COP25)

  Tokratna Podnebna konferenca Združenih narodov (COP25), ki se je udeležujejo pogodbenice Okvirne konvencije ZN o podnebnih spremembah (UNFCCC), bo potekala od 2. do 13. decembra 2019 v Madridu, pod predsedstvom države Čile.
  Temeljni namen konference je narediti naslednje ključne korake v procesu boja proti podnebnim spremembam. Lanski COP24 v Katovicah je uspešno zaključil pripravo delavnega programa, ki pogodbenicam omogoča izvedbo pariškega sporazuma. Ena od osrednjih tem letošnjega COP25 pa je dokončno sprejetje tako imenovane knjige pravil in navodil »Rulebook« za začetek izvajanja Pariškega podnebnega sporazuma v letu 2021. Gre za zaključna pogajanja o 6. členu pariškega sporazuma (mednarodni tržni mehanizem), ki je še zadnje odprto vprašanje pred finalizacijo Rulebook-a. Gre za vzpostavitev mehanizma kot prispevka k zmanjševanju emisij toplogrednih plinov in podporo trajnostnemu razvoju.

  Madrid, Španija
 • Sprejem mladih v okviru projekta Yoalin

  Državni sekretar Marko Maver bo sprejel mlade iz Slovenije v okviru projekta Yoalin. Predstavili mu bodo izkušnje med potovanjem skozi Alpe in predloge glede izboljšanja mobilnostnih rešitev.

  Okoljski center nevladnih organizacij, Trubarjeva 50, Ljubljana
 • Podnebna konferenca Združenih narodov (COP25) - Zasedanje na ministrski ravni

  Minister za okolje in prostor Simon Zajc se bo v okviru Podnebne konference Združenih narodov (COP25) udeležil zasedanja na ministrski ravni.

  Madrid, Španija
 • Okrogla miza o boju proti podnebnim spremembam

  Državni sekretar Marko Maver se bo udeležil okrogle mize »The Fight against Climate Change: Facing the Obstacles«, ki jo v okviru Podnebne konference Združenih narodov (COP25) v Madridu organizira Veleposlaništvo Španije v Ljubljani.

  Upravna hiša SEM, Metelkova 2, Ljubljana
Iskalnik