Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Naravovarstveni dan 2019

  Državni sekretar Marko Maver bo nagovoril udeležence Naravovarstvenega dneva 2019. Letošnja tema so pogledi in sodelovanje med različnimi strokami.

  Hiša Evropske unije, Dunajska cesta 20, Ljubljana
 • Sprejem nizozemskega veleposlanika v Sloveniji

  Minister Simon Zajc bo na vljudnostnem obisku sprejel Veleposlanika Kraljevine Nizozemske v Sloveniji, Nj. Eks. g. Marca Hennisa.

  Zaprto za javnost

  MOP
 • Posvet o podnebnem dogovoru

  Minister Simon Zajc bo nagovoril udeležence posveta »Podnebna prihodnost«. Posvet s tremi panelnimi razpravami organizira Državni zbor RS v sodelovanju s Slovensko akademijo znanosti in umetnosti, Ministrstvom za okolje in prostor, klimatologinjo dr. Lučko Kajfež Bogataj ter Slovensko fundacijo za trajnostni razvoj Umanotero. V uvodu bosta udeležence nagovorila tudi mag. Dejan Židan, predsednik državnega zbora in Aja Vrenjak, Mladi za podnebno pravičnost. Dogodek bo nato razdeljen v tri panele, preko katerih želimo s strokovnjaki, nevladnimi in vladnimi organizacijami ter širšo zainteresirano javnostjo, odpreti razpravo o prilagajanju na podnebne spremembe (uvodni prispevek dr. Lučka Kajfež Bogataj), blaženju podnebnih sprememb v prometu in industriji (uvodni prispevek Andrej Gnezda/Umanotera) ter blaženju podnebnih sprememb na področju oskrbe z energijo (uvodni prispevek dr. Dušan Plut/SAZU). Na 3. panelu »Blaženje podnebnih sprememb – energetika« bo sodeloval tudi državni sekretar Marko Maver.

  velika dvorana Državnega zbora RS, Šubičeva ulica 4, Ljubljana
 • 5. jesenski Urbani forum o celovitem urejanju potniškega prometa

  Ministrstvo za okolje in prostor ter Združenje mestnih občin Slovenije organizirata že 5. jesenski Urbani forum: »Celovito urejanje potniškega prometa – pomen železniškega prometa za trajnostni razvoj, mobilnost in mesta«. Na forumu bodo govorili o pomenu celovitega urejanja potniškega prometa za kakovost bivanja, za okolje ter dobro povezanost in trajnostni razvoj mest. Izpostavili bodo vlogo železniškega potniškega prometa pri povezovanju mest med sabo in z zaledjem, pri zagotavljanju dostopnosti prebivalcev do storitev in delovnih mest ter pri iskanju okolju prijaznejših načinov potovanj.

  atrij Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto, Rozmanova ulica 28, Novo mesto
 • Podpis sporazuma s predstavniki SOS o spodbujanju zmanjšanja uporabe plastičnega pribora v slovenskih občinah

  Minister Simon Zajc bo v imenu Vlade RS s Skupnostjo občin Slovenije podpisal sporazum o spodbujanju zmanjšanja uporabe plastičnega pribora v slovenskih občinah. K dogovoru, ki je prostovoljen lahko kadarkoli pristopi občina, ki v okviru svojih aktivnosti organizira različne oblike javnih ali internih prireditev in sestankov, kjer se ne nudi plastičnega pribora (plastična slamica, plastični krožnik, plastični lonček ali plastični jedilni pribor).

  Odprto za javnost

  MOP, Dunajska 48, Ljubljana
 • Dogodek Znanost sreča parlament

  Državni sekretar Marko Maver se bo udeležil dogodka Znanost sreča parlament, ki ga organizirajo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) v soorganizaciji z Državnim zborom RS, skupaj s Skupnim raziskovalnim središčem Evropske komisije (Joint Research Centre).

  Državni zbor RS, Šubičeva 4 (Veliki salon), Ljubljana
 • 10. Slovenski razvojni dnevi

  Ministrstvo za zunanje zadeve in Ministrstvo za okolje in prostor bosta med 25. in 29. novembrom 2019 v Ljubljani organizirala 10. slovenske razvojne dneve – osrednji forum za razpravo slovenskih in tujih strokovnjakov, predstavnikov vladnih ter nevladnih ustanov, mednarodnih organizacij in akademske sfere o aktualnih temah ter sodelovanju na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči.

  Ljubljana
Iskalnik