Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis
Obdobje
Ponastavi
 
Praga, Češka

Ministrsko srečanje držav Salzburškega foruma

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs se bo udeležil ministrskega srečanja držav Salzburškega foruma. Na srečanju bodo razpravljali o sodelovanju držav Salzburškega foruma do 2030 ter izmenjali izkušnje in primere dobrih praks med epidemijo covid-19. Govorili bodo o prihodnji usmeritvi Skupne koordinacijske platforme in o migracijskih izzivih na vzhodnosredozemski migracijski poti. Na srečanju bo minister Hojs predstavil tudi prioritete slovenskega predsedovanja Svetu EU na notranjih zadev.

 
Nekdanji mednarodni mejni prehod Holmec

Osrednja slovesnost ob dnevu slovenske policije in 30-letnici njenega delovanja v samostojni Sloveniji

Osrednja slovesnost ob dnevu policije in 30-letnici njenega delovanja v samostojni Sloveniji bo v ponedeljek, 28. junija 2021, ob 18. uri, na nekdanjem mednarodnem mejnem prehodu Holmec, blizu Raven na Koroškem.

Slavnostni govornik bo predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, udeležence pa bosta nagovorila tudi generalni direktor policije dr. Anton Olaj in minister za notranje zadeve Aleš Hojs.

Slovesnost, s katero se bomo spomnili dogodkov na Holmcu leta 1991, pa tudi vseh osamosvojitvenih dogodkov, v katere so bili vključeni pripadniki milice, ki so se ob pomoči teritorialne obrambe in ljudstva skupaj uprli agresiji JLA, bo popestril kulturni program z glasbenimi in plesnimi točkami.

Spoštovani predstavniki medijev,
vljudno vabljeni k udeležbi na osrednji slovesnosti ob dnevu policije.

Dostop bo možen samo iz slovenske smeri. Parkiranje bo omogočeno nekaj sto metrov stran, na Poljanah (označeno). Od tam vas bomo organizirano prepeljali do prireditvenega prostora. Vljudno prosimo, da do križišča ceste za nekdanji mejni prehod Holmec prispete najkasneje do 17. ure.