Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis

Možnost filtriranja zapisov
Obdobje
Ponastavi
  do

Slovanski fokus: bralna akcija in bralni klub

Letošnja bralna akcija Slovanski fokus se osredotoča na literaturo južnoslovanskih držav: Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Severne Makedonije in Srbije. V Slovanskem bralnem klubu izpostavljajo najimenitnejša dela slovanskih avtoric in avtorjev, ki suvereno sooblikujejo pokrajino evropske in svetovne literarne tradicije.

  do
Ministrstvo za kulturo

Prva seja Sveta Vlade RS za vprašanja narodnih skupnosti pripadnikov narodov nekdanje SFRJ v RS

Na prvi seji se bo v novi sestavi sestal Svet Vlade Republike Slovenije za vprašanja narodnih skupnosti pripadnikov narodov nekdanje Socialistične federativne republike Jugoslavije v Republiki Sloveniji. Na tokratni seji bo glavna tema predstavitev Resolucije o nacionalnem programu za jezikovno politiko 2021–2025. Svetu predseduje ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko.

  do
Predsedniška palača, Ljubljana

Ministrica dr. Asta Vrečko se bo srečala z avstrijskim predsednikom gospodom Alexandrom Van der Bellnom

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor bo na uradnem obisku v Sloveniji gostil predsednika Republike Avstrije gospoda Alexandra Van der Bellna. Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko se bo ob tej priložnosti v Predsedniški palači udeležila plenarnih pogovorov med delegacijama Slovenije in Avstrije ter v Vili Podrožnik svečanega kosila, ki ga bo ob uradnem obisku avstrijskega predsednika gostil slovenski predsednik.

  do
Lendavski grad

Odprtje razstave novonastalih bronastih skulptur na 50. mednarodni likovni koloniji Lendava

Galerija-muzej Lendava je letos izvedla že jubilejno 50. mednarodno likovno kolonijo Lendava. Ob tej priložnosti so maja odprli retrospektivno razstavo, ki jo bodo zdaj dopolnili z razstavo novonastalih bronastih skulptur. Odprtja se bo kot predstavnik Ministrstva za kulturo udeležil svetovalec ministrice za kulturo dr. Marko Sraka.

  do
Reykjavik, Islandija

Med nominiranimi kratkimi filmi za evropsko filmsko nagrado tudi Babičino seksualno življenje

Evropska filmska akademija (EFA) bo letošnje 35. evropske filmske nagrade podelila v Reykjaviku. Med petimi nominirani kratkimi filmi za nagrado EFA je tudi večkrat nagrajeni kratki animirano-dokumentarni film Babičino seksualno življenje režiserke Urške Djukić. Podelitve se bo kot predstavnica Ministrstva za kulturo udeležila Nina Ukmar, vodja kabineta ministrice za kulturo.