Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis
Obdobje
Ponastavi
AV dogodek

Pripravljano zasedanje za Vrh Združenih narodov o prehranskih sistemih

Minister dr. Jože Podgoršek se bo preko video povezave udeležil uvodnega dne sicer tridnevnega pripravljalnega zasedanja (oziroma t. i. »pred-vrha«) za Vrh Združenih narodov o prehranskih sistemih, ki bo potekal jeseni letos v New Yorku. Pripravljalno zasedanje sklicujeta Italija in Generalna skupščina OZN, njegov namen pa je (1) identificirati potrebne aktivnosti, zbrane v nabor ključnih zavez, (2) mobilizacija novih partnerstev in (3) financiranje za prehod na trajnostne, pravične in odporne prehranske sisteme, ki predstavljajo temelj za uresničevanje ciljev trajnostnega razvoja in Agende 2030. Dogodek se bo pričel s plenarnim zasedanjem, drugi dan je predviden ministrski del z intervencijami ministrov oziroma vodij delegacij, tretji dan pa so predvideni zaključki kot priprave na jesenski Vrh.

Zasedanja se bosta drugi oziroma tretji dan udeležila tudi državna sekretarja mag. Aleš Irgolič in Anton Harej

Medijem bo po koncu zasedanja poslano sporočilo za javnost.

Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede, Pivola 10, 2311 Hoče)

Zaključni javni posvet o predlogu Strateškega načrta Skupne kmetijske politike

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je 2. 7. 2021 objavilo predlog posameznih vsebin Strateškega načrta SKP 2023-2027, s čimer se začenja javna razprava, ki bo trajala do 15. 8. 2021.

Namen strateškega načrta je zagotoviti stabilen dohodkovni položaj kmetov, krepiti tržno naravnanost in konkurenčnost kmetijskega, gozdarskega in živilskega sektorja, krepitev položaja v prehranski verigi ter zagotavljanje pridelave varne in kakovostne hrane. Dodatne informacije. so na posebni spletni strani.
9:30 - 12:00 Predstavitev predloga Strateškega načrta SKP 2023-2027 in javna razprava (registracija od 9. ure dalje)
Na zaključnem javnem posvetu bo prisoten državni sekretar mag. Aleš Irgolič.

Medijem bo posredovano zbirno sporočilo za javnost po vseh posvetih.