Skoči do osrednje vsebine

Dogodki

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Mednarodni sejem kmetijstva SIA

  V Parizu bo potekal mednarodni sejem kmetijstva SIA (Salon International de l'Agriculture), na katerem prvič sodeluje tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Gre za eno največjih in najpomembnejših kmetijskih prireditev na svetu, ki jo obišče preko 600 tisoč obiskovalcev, na njej pa razstavlja preko 1.000 razstavljavcev iz 27 držav. Rdeča nit slovenske predstavitve je slovenska pobuda za razglasitev 20. maja, svetovnega dne čebel ter predstavitev slovenskih zaščitenih kmetijskih pridelkov in živil. Francija bo naslednje leti tudi partner Mednarodnega sejma ARA v Gornji Radgoni.

  Razstavni prostor MKGP je v hali 5.2., Paris EXPO Porte de Versailles
 • Promocija razpisov s področja gozdarstva - predstavitev ukrepov PRP

  MKGP skupaj z Zavodom za gozdove Slovenije, Zvezo lastnikov gozdov Slovenije ter KGZS organizira serijo predstavitev razpisov s področja gozdarstva - tokrat v zahodnem delu Slovenije. Predstavitve se udeležuje državni sekretar Damjan Stanonik.

  KGZS (velika dvorana), Gospodinjska 6, Ljubljana
 • Delovni obisk Krajinskega parka Goričko

  Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo skupaj z državnim sekretarjem na ministrstvu za okolje in prostor Markom Maverjem udeležil delovnega obiska v Krajinskem parku Goričko. Po seznanitvi z delovanjem parka in izkušnjah, ki so lahko koristni za novo oblikovanje ukrepov v finančni perspektivi 2021-27 v Skupni kmetijski politiki in ob sprejemanju Upravljavskega načrta za Goričko NUG 2020-2024, bo potekal tudi terenski ogled kmetijskih površin na območju parka.

  Krajinski park Goričko (sedež), Grad 191, Grad
Iskalnik