GOV.SI

Dogodki

Prilagodite izpis

Ponastavi
 • Terenski obisk Haloz

  Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec se bo jutri, v petek, 18. oktobra, s sodelavci mudila v Halozah, kjer se bo na pobudo KGZS Zavoda Ptuj seznanila s tem področjem, odprtimi zadevami in priložnostmi za to območje. Ministrica bo zato med drugim obiskala naravni park, nekaj kmetij na tem področju, udeležila pa se bo tudi okrogle mize:

  Haloze
 • MKGP na 50. sejmu Narava - zdravje (23. - 26. 10. 2019)

  Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano tudi letos aktivno sodeluje na sejmu Narava – zdravje. Glavne teme predstavitve bodo gozdarstvo, mladi kmetje, varna hrana in sheme kakovosti. Obiskovalcem bomo predstavili pomen poklica kmeta in mu s tem skušali dvigniti pomen, zlasti med mladimi. Predstavili bomo tudi kampanjo »Skrbno z gozdom«, kjer se bomo osredotočili na pomen gozda in približali obiskovalcem gozd, njegove značilnosti in vse, kar nam ta omogoča. Ena od osrednjih tem predstavitve bodo tudi varna hrana in sheme kakovosti. Predstavili bomo vse pomembne informacije, ki jih potrošnik potrebuje za zagotovilo, da je hrana, ki jo kupi v trgovini varna.

  GR v Ljubljani, konferenca - Galerija 2; razstavni prostor - Kocka
 • 70. obletnica Oddelka za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila slavnostne akademije ob 70. obletnici Oddelka za gozdarstvo in obnovljive gozdne vire na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani.

  Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, Večna pot 83, Ljubljana
 • 5. mednarodna strokovna konferenca

  Državni sekretar dr. Jože Podgoršek se bo udeležil 5. mednarodne strokovne konference »Trendi in izzivi v živilstvu, prehrani, gostinstvu, turizmu, izobraževanju in usposabljanju«.

  Biotehniški izobraževalni center, Ižanska cesta 10, Ljubljana
 • 12. salon VinDel

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo – kot častna pokroviteljica - udeležila 12. mednarodnega salona vina in delikates.

  Hotel Draž pod Pohorjem
 • Posvet o dopolnilnih dejavnostih na kmetiji

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila posveta o dopolnilnih dejavnostih na kmetiji (DDK), ki ga organizirata MKGP in Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije. Na posvetu bodo med drugim razpravljali o aktivnostih na področju razvoja dopolnilnih dejavnosti na kmetiji (uredba, razpisi in podpore), predstavljena bodo stališča javnosti za razvoj dopolnilnih dejavnosti na kmetiji, izvajanje nadzora in ugotavljanje nepravilnosti, davčni ter socialni vidik izvajanja DDK, najpogostejše ugotovljene nepravilnosti v živilskih obratih na kmetiji ter gradbena zakonodaja in odpadne vode na kmetiji z DDK

  KGZS, Gospodinjska 6, Ljubljana
 • Inovativni mladi kmet 2019

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila slavnostne podelitve naziva Inovativni mladi kmet 2019 – izbor temelji na inovativnih idejah na kmetijskem, gozdarskem ali ribiškem področju, ki se zaključi s podelitvijo naziva najboljšemu kandidatu po oceni strokovne komisije in najboljšemu kandidatu po izboru širše javnosti. Dogodek gosti predsednik Republike.

  Predsedniška palača, Erjavčeva 17, Ljubljana
 • 70. obletnica delovanja Kmetijske zadruge Radgona, z.o.o.

  Ministrica dr. Aleksandra Pivec se bo udeležila 70. obletnice delovanja Kmetijske zadruge Radgona z.o.o.

  Pri trgovini Kmetijske zadruge Radgona z.o.o, Spodnji Ivanjci