Skoči do osrednje vsebine

8. zasedanje Slovensko-turške skupne gospodarske komisije

V petek, 22. novembra 2019, bo v Kongresnem centru Brdo potekalo 8. zasedanje Slovensko-turške skupne gospodarske komisije (Skupna komisija). Slovenskemu delu Skupne komisije bo predsedoval minister za zunanje zadeve dr. Miroslav Cerar, sopredsedujoči turškemu delu pa bo minister za mladino in šport Mehmet Muharrem Kasapoğlu.

1. zasedanje Skupne komisije bo namenjeno pregledu bilateralnega sodelovanja na področju blagovne menjave, investicij, storitev, turizma, prometa, kmetijstva, gozdarstva in prehrane, znanosti in tehnologije, športa, informacijske tehnologije in varstva potrošnikov ter identificiranju priložnosti za prihodnje sodelovanje.

Predsedujoča slovenskemu in turškemu delu Skupne komisije bosta ob zaključku podpisala Protokol, ki predstavlja zapisnik zasedanja in hkrati osnovo za nadaljnje delo.

Ker se na športnem področju odpirajo številne možnosti sodelovanja in sicer predvsem na področju zimskih športov, šolskega športa in področju  t.i. športne industrije bo v času obiska turške delegacije predvidoma podpisan Memorandum o sodelovanju v športu. Podpisnik na slovenski strani bo minister za izobraževanje, znanost in šport Republike Slovenije, Jernej Pikalo, na turški strani pa minister za mladino in šport Republike Turčije, Mehmet Muharrem Kasapoğlu.