Skoči do osrednje vsebine

Konferenca o doseganju podnebne nevtralnosti in priložnostih gospodarske rasti ter inovacij

do
Dresden, Nemčija
V Mednarodnem kongresnem centru v Dresdnu v Nemčiji bo potekala mednarodna konferenca z naslovom Gradnja mostov za naslednje generacije (angleško Building Bridges for the Next Generations).

Znanost je že od nekdaj nevtralna posrednica, ki zna graditi mostove in presegati meje, bodisi geografske, politične ali družbene. V tem duhu nemška zvezna dežela Saška organizira mednarodno konferenco, s katero želi nadaljevati ploden dialog, ki se je sprožil med mednarodnimi partnerji v Srednji Evropi ob prvi izvedbi konference v letu 2023. V letošnji izvedbi konference ima Republika Slovenija naziv častne gostje.

V skladu z Resolucijo o Dolgoročni podnebni strategiji Slovenije do leta 2050, ki sledi zavezam Pariškega sporazuma, je cilj doseganje podnebne nevtralnosti. Doseganje podnebne nevtralnosti pa je ključ do spodbujanja trajnostne gospodarske rasti in tehnoloških inovacij. Močna infrastruktura in povezljivost v Srednji Evropi skupaj z bogato zgodovino znanstvenih inovacij ustvarjata ugodno okolje za pionirsko uvajanje transformativnih tehnologij in politik, potrebnih za doseganje podnebne nevtralnosti. Konferenca bo osredotočena na področja mikroelektronike (zeleni IT), trajnostnega gradbeništva, vodika in fuzije.

Dodatne informacije o programu in registraciji so dostopne na spletni strani organizatorja. Prijava na konferenco je brezplačna, organizator pa krije tudi stroške nastanitve za udeležence do zapolnitve kapacitet.