Skoči do osrednje vsebine

10. Urbani forum – Razvoj športa in rekreacije za razvoj mest

Kdaj
Kje Koper
Ministrstvo za naravne vire in prostor, Združenje mestnih občin Slovenije in GFS Inštitut napovedujemo 10. Urbani forum, ki bo tokrat naslavljal povezave med športom in rekreacijo ter trajnostnim razvojem mest.

Na jubilejnem Urbanem forumu bodo predstavljene dobre prakse revitalizacije degradiranih urbanih površin z urejanjem športno-rekreacijske infrastrukture in njihov pomen za boljšo kakovost življenja.

Deležniki urbanega razvoja – od mest in države do civilne družbe in podjetij – bodo predstavili poglede na pozitivne medsebojne povezave razvoja športa in rekreacije v širšem smislu in razvoja mest z vidika novih ekonomskih priložnosti, uporabe novih tehnologij, zmanjševanja socialne neenakosti, doseganja ciljev trajnostnih urbanih strategij mestnih občin in nenazadnje doseganja podnebne odpornosti.

Poudarek bo na virih financiranja tovrstne infrastrukture za mesta, na že izvedenih uspešnih projektih in bodočih načrtih mest, na podpornih ukrepih države, vlogi nevladnih organizacij in priložnostih za zagonska podjetja.

10. Urbani forum bo potekal 23. maja 2024 v Kopru, v mestu, ki gradi razvoj tudi na kakovostni športni, rekreacijski in zeleni infrastrukturi ter morju in ki že zaradi svoje lege nudi odlične pogoje za razvoj športa in rekreacije za vse.

10. Urbani forum - Razvoj športa in rekreacije za razvoj mest (program dogodka).

Rezervirajte si termin za brezplačno udeležbo na dogodku ali pa spremljanje dogodka preko spleta.