Skoči do osrednje vsebine

Posvet o rezultatih evalvacije programa Erasmus+ za področje srednješolskega izobraževanja

do
Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, Masarykova 16, Ljubljana
Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje v sodelovanju z javnim zavodom Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja pripravlja prvega v nizu posvetov s ključnimi deležniki, na katerih bomo predstavili rezultate evalvacije programa Erasmus+ za posamezno področje izobraževanja.


Program Erasmus+ je eden izmed pomembnejših in uspešnejših programov Evropske unije, ki je danes že skoraj nepogrešljiv del izobraževalnih sistemov posameznih držav članic. Njegove učinke na različne načine zaznavamo in spremljamo tudi v Sloveniji, na podlagi Uredbe o programu Erasmus+ pa smo letos pripravili tudi nacionalno poročilo, v katerem sistematično analiziramo učinkovitost programa in njegove učinke na širši izobraževalni sistem. V poročilu, ki obsega področja splošnega šolskega izobraževanja, poklicnega in strokovnega izobraževanja, terciarnega izobraževanja, splošnega izobraževanja odraslih ter področje mladine, so zbrani tudi predlogi in priporočila za izboljšanje programa v prihodnje. 

Prvi posvet za področje splošnega in strokovnega srednješolskega izobraževanja bo potekal 10. maja 2024, ob 10. uri, v veliki dvorani Ministrstva za vzgojo in izobraževanje, na Masarykovi 16.

Vabimo vas, da se nam pridružite in prisluhnete predstavitvam strokovnjakov, ki so analizirali učinke programa, ter širši razpravi o vlogi programa Erasmus+ v Sloveniji.

Prosimo vas, da se registrirate na tej povezavi.

Več informacij o poročilih pa je dostopnih v pripetih datotekah.