Skoči do osrednje vsebine

Enake možnosti spolov v znanosti: vključevanje in vrednotenje vidika spola na področju raziskav

do
Hiša EU,
Dunajska cesta 20,
Ljubljana
Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije organizira posvet »Enake možnosti spolov v znanosti: vključevanje in vrednotenje vidika spola na področju raziskav«. Na posvetu si želimo z vami deliti informacije o aktualnih pobudah za prihodnji razvoj vrednotenja vidika spola na področju raziskav na EU ravni ter izmenjati mnenja o izzivih in prioritetah na nacionalni ravni.

Na ministrstvu organiziramo posvet z namenom predstavitve nadaljnjih aktivnosti na ravni EU, vezanih na področje vključevanja in vrednotenja vidika spola na področju raziskav, in odpreti razpravo o izzivih in prioritetah, ki jih vključevanje in vrednotenje upoštevanja vidika spola na področju raziskav predstavlja v nacionalnem okolju. 

Posvet bo razdeljen na dva dela: plenarno predstavitev prihodnjega razvoja področja in dobrih praks na EU ravni ter na okroglo mizo s predstavnicami in predstavniki, dejavnimi v slovenskem raziskovalnem prostoru. Prvi del posveta bo namenjen razpravi o vključevanju in vrednotenju na ravni EU in bo s spletno udeležbo govork potekal v angleškem jeziku. Drugi del, ki bo potekal v obliki okrogle mize, bo namenjen izmenjavi pogledov na prioritete in izzive prenove sistema vrednotenja na področju raziskav ob upoštevanju vidika spola na nacionalni ravni.

Z dogodkom želimo spodbuditi aktivnejšo izmenjavo mnenj ter pridobiti čim več vaših odzivov. Vaš aktivni prispevek k razpravi o vključevanju in vrednotenju vidika spola na področju raziskav je ključen, saj je le tako mogoče zagotoviti široko podporo za prihodnjo prenovo in spremembe na področju vrednotenja v znanosti.

Za dogodek se je potrebno predhodno prijaviti.