Skoči do osrednje vsebine

Zasedanje Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo

do
Svet EU, Bruselj, Belgija
Ministrica Mateja Čalušić se bo udeležila zasedanja Sveta za kmetijstvo in ribištvo. Ministrice in ministri EU bodo nadaljevali z razpravo o potrebnem ukrepanju na trenutne krizne razmere v kmetijskem sektorju.

Po potrditvi zakonodajnega predloga ukrepov za poenostavitev skupne kmetijske politike, predstavljenega na februarskem zasedanju, bo Komisija predstavila nov paket ukrepov, ki se osredotoča na krepitev položaja kmetov v agro-živilski verigi. Ministri bodo nadaljevali tudi razpravo o razmerah na kmetijskih trgih, zlasti po invaziji na Ukrajino. Pred izmenjavo mnenj bo Svet nagovoril tudi ukrajinski minister za kmetijsko politiko in prehrano Mikola Solskij.

Na povabilo Cipra bo potekalo tudi srečanje zavezništva devetih sredozemskih držav in držav članic južne Evropske unije - EUMED9 (Ciper, Francija, Grčija, Hrvaška, Italija, Malta, Portugalska, Slovenija in Španija), na katerem je predvidena izmenjava mnenj oziroma iskanje skupnih pogledov o temah, ki bodo obravnavane na zasedanju Sveta EU za kmetijstvo in ribištvo.

Načrtovano je tudi spoznavno srečanje ministrice Čalušić s komisarjem za kmetijstvo Januszom Wojciechowskijem.

Medijem bo po dogodku poslano sporočilo za javnost.

Na spletni strani Sveta EU najdete več informacij o zasedanju AGRIFISH.