Skoči do osrednje vsebine

Podnebno načrtovanje: Usposabljanje za podnebnim spremembam prilagojene prostorske rešitve

Kdaj do
Kje hibriden dogodek
Mreža za prostor konec januarja in v začetku februarja 2024 organizira štiri seminarske sklope predavanj, v okviru katerih bodo imeli slušatelji možnost, da se na strnjen način seznanijo z izzivi in priložnostmi, ki jih v prostorsko načrtovalsko prakso, urejanje prostora ter prometno načrtovanje prinašajo podnebne spremembe in še posebej prilagajanje nanje.

Predavanja bodo potekala na hibriden način z možnostjo sodelovanja v živo ali na daljavo. Udeležba je brezplačna, prijave so obvezne ne glede na način sodelovanja.

23. januar 2024 – Podnebne spremembe urejanje prostora in potrebe prebivalcev

30. januar 2024 – Načrtovanje za trajnostno mobilnost

6. februar 2024 – Načrtovanje zelenih površin in javnega prostora

13. februar 2024 – Načrtovanje za upravljanje voda

Predavanja so namenjena vsem, ki v različnih vlogah sodelujejo v procesih prostorskega in investicijskega načrtovanja ter urejanja prostora: arhitektom, krajinskim arhitektom, prostorskim načrtovalcem, urbanistom, gradbenim, prometnim in komunalnim inženirjem, geodetom, revidentom, nadzornikom, pripravljavcem projektnih nalog in drugim.

Predavanja so del Podnebnega programa Mreže za prostor, ki ga sofinancirata Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo in Eko sklad s sredstvi iz Sklada za podnebne spremembe.

Na spletni strani Mreže za prostor sta objavljena program predavanj in prijavnica na usposabljanje.