Skoči do osrednje vsebine

5. nacionalna konferenca Industrija prihodnosti: Človek, srce industrije

Kongresni center Brdo pri Kranju
V središču razprave o industriji prihodnosti bo človek, ki v času, ko vse več govorimo o vlogi in vplivu avtomatizacije, digitalizacije in umetne inteligence, ostaja njen ključni člen. Na pragu prehoda v industrijo 5.0 tako ohranja in krepi svojo vlogo, prispeva k inovacijam, ustvarjalnosti ter trajnostnemu razvoju ter vodi napredek v industriji.

Na konferenci bomo skupaj raziskali, kako se lahko podjetja prilagajajo človeškim potrebam, ustvarjajo zdravo in spodbudno delovno okolje ter spodbujajo rast in blaginjo posameznikov.

Zeleni in digitalni prehod od ljudi zahteva nova znanja in spretnosti. Evropska komisija je letošnje leto razglasila za Evropsko leto spretnosti. Na konferenci bomo poseben poudarek dali tudi odgovoru na vprašanje, kako se bo človek kot del industrije s pridobitvijo novih znanj in spretnosti najenostavneje prilagodil trajnostnemu načinu dela.

Program

9:30 - 9.35           Pripoved o srcu

9:35 - 9.45           Pozdravni nagovori

9:45 - 9.55           Na poti do 100.000 EUR dodane vrednosti - Jernej Salecl, generalni direktor, pristojen za industrijo, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport

9:55 - 10.15        Prihodnost človeka in družbe v času digitalne transformacije - Dan Podjed

10:15 - 11.15      OKROGLA MIZA – Človek kot del industrije (Moderatorka: Anja Hlača Ferjančič)

11.15 - 11.40      ODMOR

11:40 - 12.00      Inspirativni nagovor

12:00 - 13.00      OKROGLA MIZA – Človek kot uporabnik (Moderatorka: Anja Hlača Ferjančič)

13.00 - 13.15      Zaključki konference

13.15 - 14.30      Kosilo in mreženje

Moderator: Jure Longyka

Podrobnejši program konference Industrija prihodnosti

Prijava

Udeležba na konferenci je za prijavljene brezplačna. Prijava je možna do petka, 8. decembra, oziroma do zapolnitve mest. 

Prijava na konferenco Industrija prihodnosti

Konferenco organizira Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije in agencijo SPIRIT Slovenija.