Skoči do osrednje vsebine

Dnevi Latinske Amerike in Karibov

do
Ljubljana, Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve, Gospodarska zbornica Slovenije, Center odličnosti v financah in Biotehniška fakulteta
Med 22. in 23. novembrom 2023 bo v Ljubljani potekala peta mednarodna konferenca Dnevi Latinske Amerike in Karibov (Dnevi LAK), ki se bo tokrat osredotočila na okoljsko-podnebno tematiko, digitalizacijio in umetno inteligenco ter s tem povezanimi gospodarskimi priložnostmi, in feministično zunanjo politiko.

Konferenca Dnevi LAK, ki jo bo uvodoma nagovorila državna sekretarka Sanja Štiglic, se bo v treh panelnih razpravah osredotočila na vprašanja okolja in podnebnih sprememb pred bližnjo konferenco COP28, digitalizacijo in umetno inteligenco ter feministično zunanjo politiko. Razpravo o slednji bo z uvodnim nagovorom odprla ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon.
Vsi trije paneli bodo potekali v hibridni obliki.

V okviru konference se bo predstavilo tudi nekaj slovenskih institucij, združenj in podjetij, ki delujejo na področju digitalizacije in umetne inteligence ter krožnega gospodarstva in obnovljivih virov energije ter trajnostnega gozdarstva.

23. novembra bo tako na na Gospodarski zbornici v Ljubljani potekal gospodarski del, na Biotehniški fakulteti pa znanstveno-raziskovalni del.

Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve v partnerstvu z Blejskim strateškim forumom organizira mednarodno konferenco Dnevi LAK z namenom krepitve sodelovanja z državami regije LAK ter medsebojnega razumevanja in seznanjanja z regijo. Dnevi LAK predstavljajo platformo za poglobitev dialoga in spodbujanje sodelovanja med regijama ter poglobitev partnerstva Slovenije z Latinsko Ameriko in Karibi.

Na konferenco so vabljeni veleposlaniki latinskoameriških in karibskih držav in njihovi namestniki, predstavniki diplomatske skupnosti, gospodarstva, raziskovalci, študentje, predstavniki nevladnih organizacij in drugi.
Konferenca je v celoti odprta za predstavnike medijev.

Dostop do panelov preko spleta

22. november ob 17.30
I. Panel: Razprava o podnebnih spremembah – na poti do COP28
Povezava do dogodka: mzez1.webex.com 
Meeting ID: 2782 252 2053
Geslo: DdmUnpt5D97

23. november ob 16. uri
II. Panel: Digitalizacija in umetna inteligenca
Povezava do dogodka: mzez2.webex.com    
Meeting ID: 870 0739 0869
Geslo: 578744

23. november ob 18. uri
III. Panel: Feministična zunanja politika
Povezava do dogodka: mzez3.webex.com
Meeting ID: 870 0739 0869
Geslo: 578744