Skoči do osrednje vsebine

Informativni dan Grozd 2: Kultura, kreativnost in vključujoča družba

do
VIrtualni dogodek
V okviru 2. stebra programa Obzorje Evropa se nahaja tudi Grozd 2 "Kultura, ustvarjalnost in vključujoča družba“. Namenjen je izpolnjevanju ciljev in prednostnih nalog EU glede krepitve demokratičnega upravljanja in udeležbe državljanov, varovanja in promocije kulturne dediščine ter odzivanja in oblikovanja večplastne družbene, gospodarske, tehnološke in kulturne transformacije.

Cilj grozda 2 je zagotoviti na dokazih temelječ socialno pravičen in vključujoč evropski zeleni in digitalni prehod ter okrevanje po pandemiji Covid-19. Prihajajoči razpisi bodo ponujali priložnosti za pripravo predlogov na naslednjih intervencijskih področjih, ki se ujemajo s strateškim načrtom Obzorje Evropa (2021–2024):

  • Demokracija in vladanje
  • Evropska kulturna dediščina ter kulturne in ustvarjalne industrije
  • Družbene in ekonomske transformacije

Pričakuje se, da bodo vse teme v okviru tega grozda vključevale družbene vede in humanistiko ter vključevale razsežnost spola.

Evropska komisija 18. oktobra 2023 organizira uradni informativni dan, kjer bodo podrobneje predstavljene tematike razpisov iz delovnega programa Grozda 2 za leto 2024. Za dogodek se je potrebno predhodno registrirati (v angleščini).

Dne 19. oktobra 2023 bo konzorcij nacionalnih kontaktnih točk Grozda 2 "Net4Society" organiziral tudi posredniški dogodek (angleško brookerage event), kjer boste lahko našli svoje partnerje za pripravo skupnih predlogov projektov. Za dogodek se je potrebno prav tako predhodno registrirati (v angleščini).