Skoči do osrednje vsebine

Festival UNI.MINDS

do
Ljubljana, Koper, Maribor
Festival UNI.MINDS je največji slovenski festival, namenjen vzpostavljanju in razvoju slovenske inovacijske skupnosti v partnerstvu med akademskim okoljem in gospodarstvom.

Mesec znanosti tudi letos nadaljuje uspešno prakso povezovanja s festivalom UNI.MINDS, ki predstavlja največji festivalsko naravnani dogodek povezovanja ključnih deležnikov inovacij pri nas.

Letos bodo aktivnosti za udeležence še posebej zanimive, saj bodo v okviru festivala sodelujoče fakultete in podjetja odprla svoja vrata ter v lastnem okolju predstavila svoje prebojne inovacije, najnovejše tehnologije in priložnosti za povezovanje.

Med drugim se bodo udeleženci lahko podrobneje seznanili s trajnostnimi in z netehnološkimi inovacijami ter si ogledali Vedenjski in Finančni laboratorij Ekonomske fakultete, Univerze v Ljubljani. Organiziran bo tudi ogled centra InnoRenew, ki je bil ustanovljen leta 2017 na podlagi Teaming projekta InnoRenew CoE in deluje na področju raziskovanja obnovljivih materialov in trajnostne gradnje ter vpeljave znanstvenih dognanj v industrijsko prakso.

Festival se bo tudi letos zaključil slavnostno z razglasitvijo zmagovalcev Rektorjeve nagrade za naj inovacijo Univerze v Ljubljani in prejemnikov Inovacijskega sklada 2023.

Podrobnosti, vključno s programom, povezavami za prijavo in promocijskim videom so dostopne na uradni spletni strani festivala UNI.MINDS.

Festival je namenjen radovednim, inovativnim in v prihodnost usmerjenim raziskovalcem, študentom, podjetjem in odločevalcem. Namenjen je predvsem medsebojnemu spoznavanju in grajenju odnosov za boljše soustvarjanje prebojnih inovacij.