Skoči do osrednje vsebine

Prijazno in varno šolsko okolje brez nasilja

do
Velenje
Predstavniki Policije in Ministrstva za vzgojo in izobraževanje se bodo udeležili dogodka, ki spodbuja k ustvarjanju prijaznega otroštva brez nasilja.

V četrtek, 21. septembra 2023, bodo na Osnovni šoli Mihe Pintarja Toleda (Kidričeva cesta 21, Velenje) predstavniki Policije in Ministrstva za vzgojo in izobraževanje predstavili preventivno akcijo Nasilje je čist' out.

Na ta način želimo z združenimi močmi nagovoriti učence osnovnih šol in jih spodbuditi k ustvarjanju prijaznega otroštva brez nasilja. Z otroki pa bo o tematiki nasilja med vrstniki in pravih smernicah v življenju spregovoril tudi priljubljeni glasbeni izvajalec Challe Salle.

Izjava za medije bo 21. septembra ob 11. uri. Več o projektu, o problematiki nasilja med vrstniki ter ustvarjanju prijaznega, varnega in spodbudnega šolskega okolja bodo spregovorili:

  • Boštjan Kavc, policijski inšpektor v Sektorju uniformirane policije na PU Celje
  • Aleš Ojsteršek, vodja Sektorja za razvoj izobraževanja na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje
  • Sebastjan Kukovec, ravnatelj šole
  • Challe Salle, glasbeni izvajalec

Spoštovane predstavnike medijev prosimo, da na dogodek pridejo najpozneje ob 10.50, svojo udeležbo pa  predhodno potrdijo na mediji@policija.si.

Podrobneje o akciji Nasilje je čist' out

Z namenom ozaveščanja o problematiki nasilja med vrstniki je v Policiji, s podporo Ministrstva za vzgojo in izobraževanje in Zavodom za šolstvo Republike Slovenije, nastala akcija Nasilje je čist' out. Za vse osnovne šole v Sloveniji smo pripravili plakate, za vse učence od 5. do 9. razreda pa tudi knjižne kazalke, na katerih so informacije o oblikah medvrstniškega nasilja. Namen projekta je otroke tudi na tak, njim prijazen način opozoriti na problematiko nasilja med vrstniki, jih spodbuditi k prijateljskim odnosom, pa tudi ozavestiti, naj v primeru nasilja poiščejo pomoč.