Skoči do osrednje vsebine

Okrogla miza Kako in kje bomo gradili v prihodnosti

Maxi klubski salon, Trg republike 1, Ljubljana
Državna sekretarka na Ministrstvu za naravne vire in prostor Lenka Kavčič in direktorica Direkcije Republike Slovenije za vode mag. Neža Kodre bosta sodelovali v okrogli mizi z naslovom Kako in kje bomo gradili v prihodnosti, ki jo organizira Slovenska tiskovna agencija v okviru projekta STAznanost.

Pogovor, ki ga bo moderiral novinar STA Matej Luzar, bo potekal v četrtek, 7. septembra, ob 13. uri v Maxi klubskem salonu (1. nadstropje), Trg republike 1 v Ljubljani. Dogodek bo STA prenašala tudi v živo.

Ujma, ki je nedavno prizadela Slovenijo je v ospredje postavila vprašanje, kako in kje graditi v prihodnosti, da bi čim bolj zmanjšali možnosti za tako obsežno škodo. V okrogli mizi bodo izpostavili vprašanja, kot so: kako načrtovati javno infrastrukturo na najbolj ogroženih območjih, kje in kako graditi stanovanjske in poslovne nepremičnine ter kako urejati vodotoke.

Na okrogli mizi bodo sodelovali:

  • Lenka Kavčič, državna sekretarka na Ministrstvu za naravne vire in prostor,
  • mag. Neža Kodre, direktorica Direkcije Republike Slovenije za vode,
  • dr. Peter Gabrijelčič, nekdanji dekan Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani in zaslužni profesor Univerze v Ljubljani,
  • dr. Nejc Bezak, predavatelj na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljani, sicer strokovnjak s področja hidrotehnike,
  • Žiga Jeriha, direktor podjetja Eho projekt, ki se ukvarja s projektiranjem in urejanjem vodotokov.