Skoči do osrednje vsebine

Minister Felda o prometni varnosti na Osnovni šoli Vita Kraigherja

do
Ljubljana
Minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda se bo udeležil medijsko-izobraževalnega dogodka o prometni vzgoji otrok na ljubljanski Osnovni šoli Vita Kraigherja.

Na Agenciji za varnost prometa bodo v sodelovanju z Ministrstvom za vzgojo in izobraževanje obeležili drugi šolski dan, in sicer z dogodkom, ki nosi naslov "Srce prometne varnosti smo vsi".

Srečanje oziroma medijski dogodek se bo odvil 4. septembra 2023, ob 8.30 uri, na ploščadi ljubljanske Osnovne šole Vita Kraigherja.

Zbrane bo nagovoril minister za vzgojo in izobraževanje, dr. Darjo Felda, med ostalimi govorci pa so še mag. Simona Felser, v. d. direktorice Agencije za varnost prometa, mag. Ivan Kapun, vodja Sektorja prometne policije na Agenciji za varnost prometa, Boštjan Koritnik, podžupan Mestne občine Ljubljana, mag. Tanja Rozman, ravnateljica OŠ dr. Vita Kraigherja in mag. Nela Halilović, vodja projektov na IPoP - Inštitutu za politike prostora.

Spregovorili bodo o prometni vzgoji otrok in odgovornosti, ki jo imamo odrasli, da poskrbimo za njihovo varnost vse leto.

Na dogodku bodo nove video vsebine kampanje »Za manj kot 2 je avto doma«, pridružili se bodo policisti na kolesih, maskoti Pasavčka in Medvedke Pike, pred šolskim poslopjem bo poligon za izvedbo veščin kolesarjenja, pa tudi mini poligon za poganjalce ter druge preventivne vsebine, ki prikazujejo pomen nošenja zaščitne čelade.