Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Papič na Vrhu o izobraževanju in inovacijah

Kdaj
Kje Bruselj
Minister za visoko šolstvo, znanost in inovacije dr. Igor Papič se bo udeležil 2. Vrha o izobraževanju in inovacijah v Bruslju. Osrednja panelna razprava, na kateri bo sodeloval tudi minister, se bo osredotočala na možne načine, kako zbližati predvsem visokošolsko izobraževanje in inovacije.

Ministri in ministrice bodo obravnavali različne pristope v državah članicah EU, predstavili bodo dobre prakse, načine za krepitev sodelovanja med univerzami, podjetniki, industrijo, vlagatelji, ustanovitelji in zagonskimi podjetji.

V nadaljevanju se bo odvijala panelna razprava o novi evropski agendi za inovacije in evropski strategiji za univerze. Na panelu bo predstavljeno delo različnih deležnikov v zvezi z ukrepi evropske strategije za univerze, ki so pomembni za inovacije, in delom nove evropske agende za inovacije, ki se nanaša na talente. Osredotočila se bo na razvoj znanj n spretnosti za inovacije.

Minister dr. Papič se bo pred pričetkom Vrha o izobraževanju in inovacijah srečal z Margaritisom Schinasom, podpredsednikom Evropske komisije in komisarjem za zaščito evropskega načina življenja.