Skoči do osrednje vsebine

Javni posvet o predlogu zakona o podnebnih spremembah

do
Hiša Evropske unije, Dunajska cesta 22, Ljubljana
Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo v okviru priprave predloga Zakona o podnebnih spremembah pripravlja niz treh vsebinskih posvetov.

V četrtek, 22. 6. 2023 od 13.30 do 16.30, bo v Hiši Evropske unije (Dunajska cesta 20, Ljubljana) potekal prvi javni posvet z naslovom "Kakšen podnebni zakon potrebujemo?". Ministrstvo k aktivnemu sodelovanju pri pripravi vsebin predloga zakona vabi vse področne strokovnjake, deležnike in zainteresirano javnost.

Namen posveta je zainteresiranim udeležencem ponuditi prostor za razpravo glede vsebin predloga Zakona o podnebnih spremembah, kjer bomo skupaj iskali najboljše in konkretne rešitve za čim bolj celostno in domišljeno ureditev posameznih vrzeli, potreb in vprašanj, ki morajo biti naslovljene v podnebni politiki Slovenije.

Na Ministrstvu se zavedamo, da je doseganje ciljev Slovenije na področju podnebja mogoče le z vključevanjem splošne javnosti in različnih segmentov družbe v proces priprave vsebin sistemskega zakona vse od najzgodnejše faze priprave dokumenta.

Drugi in tretji javni posvet z zainteresirano javnostjo bosta potekala julija 2023, predvidoma v Kopru in Mariboru. Dogodka bo mogoče spremljati tudi virtualno. Več informacij sledi.

Posveta se lahko udeležite po predhodni spletni prijavi.