Skoči do osrednje vsebine

5. srečanje pedagogov v okviru projekta Podnebni cilji in vsebine v vzgoji in izobraževanju

do
Odvilo se bo že 5. delovno srečanje vzgojiteljev, učiteljev in ravnateljev iz kar 38 vzgojno-izobraževalnih zavodov.

Zavod RS za šolstvo (ZRSŠ) v partnerstvu z Ministrstvom za vzgojo in izobraževanje ter Ministrstvom za okolje, podnebje in energijo izvaja projekt Podnebni cilji in vsebine v vzgoji in izobraževanju. V izvajanje aktivnosti projekta je ZRSŠ k sodelovanju povabil 38 vzgojno-izobraževalnih zavodov (VIZ), med njimi 10 vrtcev, 20 osnovnih šol in 8 gimnazij. Za projektne time znotraj VIZ pripravljamo različne oblike usposabljanj. Tematika junijskega usposabljanja, ki bo potekalo 16. 6. 2023 ob 9.00 na BC Naklo, Strahinj 99, 4202 Naklo bo osredotočena na vzpostavitev in pomen pouka na prostem ter (eko)vrtov kot učnega okolja.

ZRSŠ načrtuje nadaljevanje projektnih aktivnosti, ki bodo podpirale vzpostavitev oziroma nadgradnjo učnega okolja na prostem, s poudarkom na vzpostavitvi vrtov kot podnebju prijaznega učnega okolja, ki bo celostno in učinkovito naslavljalo izzive podnebnih sprememb, spodbujalo šolsko okoljsko kulturo in učenje za zeleni prehod ter trajnosti razvoj. Vzgojno-izobraževalni zavodi bodo k nadaljevanju projektnih aktivnosti povabljeni avgusta 2023. 

Srečanje bo potekalo v petek, 16. 6. 2023, od 8.30 do 16. 30 ure, v Biotehniškem centru Naklo, Strahinj 99, 4202 Naklo.

Za novinarska vprašanja v zvezi z izvedbo projekta bo od 11:00 do 11:30 na dogodku na voljo vodja projekta z Zavoda Republike Slovenije za šolstvo, ga. Saša Kregar.