Skoči do osrednje vsebine

Evropski raziskovalni svet in nacionalni podporni ukrepi za raziskovalce in raziskovalke v Sloveniji

do
Virtualni dogodek
Izvajalska agencija Evropskega raziskovalnega sveta (angleško European Research Council – ERC) v sodelovanju z Ministrstvom za visoko šolstvo, znanost in inovacije ter Javno agencijo za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije organizira spletni seminar.

Na spletnem seminarju bodo predstavljene novosti prihodnjih razpisov ERC in vrsta pobud, ki so na voljo prijaviteljem in prijaviteljicam ter prejemnikom in prejemnicam sredstev v Sloveniji tako na ravni ERC kot na nacionalni ravni.

Slovenija se je leta 2016 pridružila programu gostujočih raziskovalnih štipendij ERC, ki raziskovalcem in raziskovalkam omogoča nekajmesečni obisk potekajočega ERC projekta, da bi si tako povečali možnosti za uspešno prijavo svojega projekta na ERC razpisih. Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije prijaviteljem in prijaviteljicam ter prejemnikom in prejemnicam sredstev ponuja štiri podporne instrumente: ERC fokus, ERC perspektiva, ERC potencial in ERC nova obzorja.

Zahvaljujoč tem ukrepom se je v zadnjih letih stopnja uspešnosti prijaviteljev, ki gostujejo s svojim projektom na slovenskih institucijah, stalno povečevala. Dogodek bo potekal v angleškem jeziku. Najava spletnega dogodka je na voljo na uradni spletni strani EC (v angleščini)

Na dogodek se je potrebno predhodno prijaviti.

Povezava na Zoom dogodek bo vsem prijavljenim udeležencem in udeleženkam poslana 14. junija.