Skoči do osrednje vsebine

Finančni sejem Kapital 2023

do
Cankarjev dom, Ljubljana

V dveh dneh sejma se bo zvrstilo več kot 30 različnih dogodkov, predavanj, okroglih miz in predstavitev, obiskovalci pa bodo lahko dobili dodatne informacije in individualno svetovanje na razstavnih prostorih oziroma informativnih točkah ponudnikov finančnih in drugih storitev za investitorje in podjetnike.

Še posebej vas vabimo, da se nam v sklopu sejma pridružite drugi dan sejma, 30. maja 2023, od 15. do 17. ure v dvorani A na zaokroženem dogodku o digitalni transformaciji finančnega sektorja, ki ga skupaj z revijo Kapital organizira Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.

Govorci bodo osvetlil dve pomembni temi, in sicer dinamiko digitalne transformacije finančnega sektorja in integracijo naprednih digitalnih tehnologij v pravni okvir EU ter njegov vpliv  na finančni sektor v Sloveniji. Naslovili bodo vprašanja, kot so:

  • kako se finančni sektor v obdobju 5. industrijske revolucije pripravlja na digitalno transformacijo in prilagaja trendom sodobnih tehnologij,
  • kako bodo decentralizirani koncepti v sklopu 3. generacije spleta (angleško Web 3.0) vplivali na transformacijo finančnega sektorja,
  • kako bo pravni okvir, ki nastaja na ravni EU vplival na naše finančne institucije in regulatorje?

Na dogodek se lahko prijavite preko spletnega obrazca ali preko e-pošte, in sicer do 25. maja 2023.

Vsa predavanja in dogodki Finančnega sejma Kapital so brezplačni.