Skoči do osrednje vsebine

Podelitev nagrade Zlata čebela

do
Velika dvorana Predsedniške palače, Prešernova 8, Ljubljana
Ministrica Irena Šinko se bo udeležila slovesne podelitve nagrade Zlata čebela, ki jo bo letos podelila Predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar.

Republika Slovenija si tako s svetovnim dnevom čebel kot tudi z zlato čebelo prizadeva za prenos znanja in tehnologije ter utrditev Slovenije kot zelene, zdrave, proaktivne in inovativne države. Nagrado bo podelila predsednica republike dr. Nataša Pirc Musar, nagrajenca pa bo razglasila ministrica Irena Šinko.

Člani odbora za podeljevanje nagrade zlata čebela so aprila soglasno izbrali prejemnika nagrade zlata čebela za letošnje leto. Za nagrado so se upoštevali projekti oziroma dosežki na področju raziskav čebel in drugih opraševalcev. Odbor je v letošnjem letu obravnaval 12 kandidatov. Trije predlogi so prišli iz Srbije, dva predloga sta prišla iz Nemčije in Ukrajine po en predlog pa iz Bosne in Hercegovine, Črne gore, Grčije, Hrvaške in Španije. Letos nagrado podeljujemo že tretje leto, s čimer zaključujemo prvo triletje področij, za katera Republika Slovenija nagrado podeljuje. Zlata čebela bo letos podeljena za področje raziskav o čebelah in drugih opraševalcih, medtem ko je bila nagrada že podeljena za področje promocije in področje informiranja o pomenu čebel in ostalih opraševalcev. Prva nagrada je bila podeljena leta 2021 dr. Lucasu Alejandru Garibaldiju iz Argentine, druga pa pred letom dni Boštjanu Noču iz Slovenije.

Program za medije:

13:00    Podelitev nagrade Zlata čebela

Lokacija: Velika dvorana Predsedniške palače, Prešernova 8, Ljubljana

Dogodek bo možno spremljati tudi preko video povezave.

Medijem bomo po koncu dogodka posredovali sporočilo za javnost.