Skoči do osrednje vsebine

Konferenca Naproti na znanju temelječi družbi in poklicem prihodnosti

do
Kongresni center Brdo, Brdo pri Kranju
Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije v okviru Direktorata za znanost in inovacije organizira javni dogodek z naslovom Naproti na znanju temelječi družbi in poklicem prihodnosti (angl. Towards Knowledge-driven Society and Professions of the Future), ki se bo odvijal 17. in 18 maja 2023 v Kongresnem centru na Brdu pri Kranju.

Na mednarodnem dogodku, ki bo potekal v okviru slovenskega predsedovanja Strategiji EU za Podonavsko regijo (angleško »The EU Strategy for the Danube Region – EUSDR«), bodo prisotne predstavnice in predstavniki različnih makro-regionalnih strategij Evropske Unije, Evropske komisije in Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD).

Slovensko predsedstvo EUSDR se osredotoča na prihodnje izzive družbene preobrazbe, še posebej poklicem prihodnosti, mobilnosti delovne sile, fenomenu »bega možganov«, in posledično potrebnim sistemskih prilagoditvam. Pospeševanje zelenega in digitalnega prehoda bo močno vplivalo (oz. že vpliva) na vse družbeno podsisteme v Evropske Unije in v podonavski regiji. K

Konferenca se bo posledično osredotočala na temeljna vprašanja: kakšna bo vloga znanja v prihodnosti, kakšne bodo specifike sprememb iz vidika službenih kompetenc v Uniji in kakšne v Podonavju, ter na kakšen način se lahko naša družba prilagodi napovedanim spremembam?

Dnevni red