Skoči do osrednje vsebine

Aktivnosti ministrice Sanje Ajanović Hovnik ob Dnevu Evrope 2023

Kongresni trg in Ljubljanski grad, Ljubljana
9. maj je praznik Evropske unije. V okviru praznika Dan Evrope 2023 se bo ministrica Ajanović Hovnik udeležila različnih dogodkov.

Na Kongresnem trgu v Ljubljani se bodo skozi Potujočo pisarno "Evropska sredstva povezujejo" (koordinira jo Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj) predstavili različni programi, ki z evropskimi sredstvi podpirajo razvoj Slovenije.

Ob 11.45 uri bosta ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik in minister za kohezijo in regionalni razvoj dr. Aleksander Jevšek bosta podala izjavi za javnost 
(Lokacija: razstavni prostor evropskih skladov)

Ob 12. uri se bo ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik udeležila slavnostne prireditve ob Dnevu Evrope 2023, ki jo organizira Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji 
(Lokacija: Kongresni trg, Ljubljana).

Ob 13. uri bo potekala slavnostna seja Mestnega sveta Mestne občine Ljubljana, na kateri bodo obeležili mestni praznik, dan zmage in praznik celotne Evrope. Na povabilo župana Ljubljane Zorana Jankovića se bo slavnostne seje udeležila tudi ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik. Na seji bodo tudi v letošnjem Tavčarjevem letu prisotni počastili zaslužne prejemnice in prejemnike najvišjih priznanj mesta Ljubljana. 
(Lokacija: Dvorišče Ljubljanskega gradu, Ljubljana)