Skoči do osrednje vsebine

Gospodarska delegacija s področja vesoljske in obrambne industrije v ZDA

do
Colorado Springs in Denver v ZDA
Predstavnike slovenskih podjetij s področja vesoljske in obrambne industrije vabimo k udeležbi v gospodarski delegaciji v Colorado Springs in Denver, ZDA. V času obiska bodo podjetja sodelovala na 38. konferenci Space Symposium ter obiskala Univerzo Colorado Boulder.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Javna agencija SPIRIT Slovenija ter Veleposlaništvo RS v Washingtonu vljudno vabimo predstavnike slovenskih podjetij s področja vesoljske in obrambne industrije k udeležbi v gospodarski delegaciji v Colorado Springs in Denver, ZDA.


Konferenca »Space Symposium« združuje deležnike s celega sveta, ki delujejo na področju vesolja in daje vpogled v prihodnost. Slovenska podjetja bodo v okviru konference Space Symposium imela možnost predstavitve na slovenski skupinski stojnici v velikosti 16 m2 ter tako odlično priložnost za mreženje, izmenjavo dobrih praks in navezovanje novih poslovnih kontaktov neposredno z udeleženci simpozija.


Število mest v delegaciji je omejeno na 15 podjetij.

Stroški udeležbe

SPIRIT Slovenija krije stroške stojnice in kotizacijo za enega udeleženca iz podjetja ter avtobusni prevoz po Denverju (21. aprila 2023). Stroške (350 ameriških dolarjev) udeležbe morebitnega drugega ali tretjega udeleženca iz istega podjetja krijejo podjetja sama neposredno pri organizatorju.

Stroške letalskega prevoza in hotelske namestitve krijejo udeleženci sami. Zainteresirana podjetja lahko potovalni aranžma uredijo preko turistične agencije UNIVERZUM, V SVET d.o.o., ga. Nada Balažic, tel: 01 232 0902, e-mail: nada@universum.si, ki pripravlja skupinski potovalni aranžma, z možnostjo upoštevanja individualnih želja potnikov.

Mikro, mala in srednja podjetja imajo možnost sofinanciranja dela stroškov z uveljavitvijo vavčerja za udeležbo v gospodarskih delegacijah, ki ga je razpisal Slovenski podjetniški sklad (SPS). Pri oddaji vloge za koriščenje vavčerja je na SPS potrebno predložiti potrdilo o prijavi na gospodarsko delegacijo, ki ga posameznemu članu gospodarske delegacije izda SPIRIT Slovenija.

Prijave in dodatne informacije

Zainteresirane predstavnike slovenskih podjetij z obravnavanih področij vljudno vabimo, da sodelovanje v delegaciji potrdijo preko elektronske prijavnicenajkasneje do 20. januarja 2023, oziroma do zasedenosti prostih mest v delegaciji, pri čemer bomo upoštevali relevantnost podjetij glede na prioritetna področja/sektorje ter vrstni red prijav. Po izteku roka za prijave bomo za udeležence delegacije organizirali pripravljalni sestanek ter podrobneje predstavili sestavo, način ter potek delegacije.
 
Brezplačna odjava udeležbe v delegaciji je mogoča do vključno 15. marca 2023 in sicer s poslanim e-sporočilom na elektronski naslov tina.lukan@spiritslovenia.si.  Za odjave udeležencev delegacije po 15. marcu 2023 bo organizator delegacije zaračunal strošek v višini 350 evrov na udeleženca delegacije.

Kontaktna oseba:

Tina Lukan,  tel: +386 5309 826, e-mail: tina.lukan@spiritslovenia.si