Skoči do osrednje vsebine

15. Kulturni bazar 2023

do
Cankarjev dom Ljubljana, II. preddverje
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP) tudi letos aktivno sodeluje ne jubilejnem, 15. Kulturnem bazarju.

V okviru medresorskega razstavnega prostora bo osrednja rdeča nit letošnje predstavitve mednarodno leto prosa, ki ga je razglasila Generalna skupščina Organizacije Združenih narodov marca 2021, na pobudo Indije in Nigerije ter s podporo Agencije Združenih narodov za hrano in kmetijstvo (Food and Agriculture Organization - FAO) in drugih držav iz vsega sveta. Proso je zanimivo tudi v sodobni prehrani in si kot tako zasluži vidnejše mesto v naši prehrani.

Na razstavnem prostoru MKGP v I. preddverju Cankarjevega doma bodo obiskovalci s pomočjo strokovnjakov Kmetijskega inštituta Slovenije izvedeli več o varovanju kulturne in naravne dediščine, predstavljeno pa bo tudi bogastvo rastlinskih genskih virov, na čelu z avtohtono slovensko sorto prosa Sonček.

15. kulturni bazar bo obiskala tudi ministrica Irena Šinko. V sklopu obiska bo nagovorila tudi udeležence medresorske predstavitve potencialov povezovanja Kako diši, kako je okusno!, ki bo potekala pred zaključkom Kulturnega bazarja. Na dogodku bodo predstavljene izbrane jedi iz prosa, s svojimi izdelki pa bodo sodelovale tudi predstavnice Zveze kmetic Slovenije.

FOTOTERMIN ob dogodku. Možnost izjave za medije po dogodku.

Medijem bo po dogodku poslano sporočilo za javnost.