Skoči do osrednje vsebine

Mednarodni simpozij Prenos rokodelskih znanj in izkušenj

do
Filozofska fakulteta, Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo, predavalnica 2, Zavetiška 5, Ljubljana
Vabimo vas na mednarodni simpozij, ki poteka v času, ko v Sloveniji prvič v sodobni zgodovini razpravljamo o osnutku zakona o rokodelstvu.

Na simpoziju bodo predvsem tuji in nekateri slovenski strokovnjaki ter posamezniki, delujoči na področju rokodelstva, predstavili svoje vpoglede in izkušnje s prenosom rokodelskih znanj in veščin. Uvodoma se bo osredotočil na pregled situacije v Sloveniji, v nadaljevanju pa na predstavitev primerov dobrih praks v nekaterih evropskih državah (Avstrija, Madžarska, Hrvaška, Nemčija, Belgija, Francija). Na koncu bo potekala okrogla miza Izzivi in priložnosti na področju prenosa rokodelskih znanj in izkušenj – med strukturo in spontanostjo.

Simpozij je namenjen strokovni in širši zainteresirani javnosti, saj si želimo, da bi v času obravnave nastajajoče zakonodaje na Slovenskem ponudili tudi strokovne vpoglede v primerljive situacije v drugih evropskih državah.

Celotni dogodek bo potekal v angleškem jeziku.

Simpozij poteka v soorganizaciji Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport RS, Oddelka za etnologijo in kulturno antropologijo Filozofske fakultete UL, Inštituta za arheologijo in kulturno dediščino & UNESCO katedre za interpretacijo in izobraževanje za spodbujanje celostnih pristopov k dediščini, Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem ter Sekcije za domačo in umetnostno obrt pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije.

  • Program dogodka