Skoči do osrednje vsebine

Izjava za medije - ugotovitve inšpekcijskega nadzora na kmetiji na Koroškem

do
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Dunajska 22 – avla v pritličju, Ljubljana
Inšpekcija za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je na podlagi prijave v soboto, 11. marca 2023, opravila inšpekcijski nadzor na kmetijskem gospodarstvu na Koroškem v naselju Podgora, Kotlje. Pri nadzoru je bilo ugotovljenih več kršitev v zvezi z govedom, ki ga redijo na tem kmetijskem gospodarstvu, osem živali je bilo tudi poginjenih.

Inšpektorat za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je v letih 2020 in 2021 vodil postopek pri isti zavezanki zaradi neoznačenosti govedi, v letu 2021 zaradi neprijavljenega dohodka iz dopolnilne dejavnosti, v letih 2021 in 2022 zaradi nenadzorovane paše ter ponovno v letu 2022 zaradi neoznačenih živali (postopek še vedno traja). V letu 2022 je Inšpektorat uvedel tudi prekrškovni postopek zaradi neoznačenih živali.

Stanje o tem primeru in ugotovitve inšpekcijskega nadzora bosta predstavila direktor Inšpekcije za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin dr. Branko Podpečan in direktor Inšpekcije za kmetijstvo na Inšpektoratu RS za kmetijstvo, gozdarstvo, lovstvo in ribištvo Primož Marolt.

Izjava za medije bo v četrtek, 16. marca 2023, ob 11.00 v prostorih Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP), Dunajska 22 – avla v pritličju, Ljubljana.

Novinarsko konferenco bo možno spremljati tudi preko Facebook profila MKGP.

Vljudno vabljeni.