Skoči do osrednje vsebine

Načrt razvojnih finančnih spodbud za slovensko gospodarstvo, turizem in šport v letu 2023

Novinarska konferenca bo potekala v hibridni obliki.

Novinarje vabimo na novinarsko konferenco ministra za gospodarstvo, turizem in šport Matjaža Hana, ki bo s sodelavci predstavil načrt razvojnih finančnih spodbud za slovensko gospodarstvo, turizem in šport v letošnjem letu. Predstavili bomo časovnico in vsebino javnih razpisov za nepovratna in povratna finančna sredstva, ki jih bo ministrstvo skupaj z izvajalskimi institucijami letos dalo na razpolago gospodarskim subjektom

Predstavili bomo časovnico in vsebino javnih razpisov za nepovratna in povratna finančna sredstva, ki jih bo ministrstvo skupaj z izvajalskimi institucijami letos dalo na razpolago gospodarskim subjektom - gre za informacije, ki jih gospodarstvo vsako leto težko pričakuje. Ob pomoči gospodarstvu v času energetske krize je hkratno zagotavljanje razvoja ter digitalnega in zelenega prehoda v smeri večje produktivnosti in dodane vrednosti ključno za nadaljnje izboljšanje konkurenčnosti slovenskih podjetij.

Načrt razvojnih spodbud bodo na novinarski konferenci predstavili:
-  Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport,   
-  Sibil Klančar, vršilka dolžnosti generalne direktorice Direktorata za razvojna sredstva,
-  Jernej Salecl, generalni direktor Direktorata za internacionalizacijo, podjetništvo in tehnologijo,
-  Dubravka Kalin, generalna direktorica Direktorata za turizem,
-  Darko Sajko, generalni direktor Direktorata za lesarstvo,
-  dr. Petra Robnik, vršilka dolžnosti generalne direktorice Direktorata za šport.

Predstavniki medijev bodo lahko sodelovali v živo v velikem vladnem novinarskem središču (Gregorčičeva 20, Ljubljana) ali na daljavo prek platforme Zoom.

Na vladnem spletnem mestu ter na družbenih omrežjih vlade in ministrstva Twitter in Facebook bo mogoče izjavo spremljati tudi v neposrednem prenosu.

Po novinarski konferenci bo izdana brošura z vsemi informacijami.