Skoči do osrednje vsebine

Konferenca o spodbujanju trajnostnih sistemov za živinorejo in potrošnjo mesa

do
Avdio vizualni dogodek
Ministrica Irena Šinko se bo preko avdio vizualne povezave na povabilo francoskega ministra za hrano in prehransko neodvisnost Marca Fesneauja udeležila konference na temo »Katere trajnostne sisteme za živinorejo in potrošnjo mesa bi morala spodbujati Evropska unija in jih ohraniti do leta 2050«, ki bo v Bruslju potekala v hibridni obliki.

Konferenco organizira francosko združenje za živinorejo in meso INTERBEV. Na konferenco so vabljeni so ministri iz Nemčije, Avstrije, Španije, Irske in Slovenije).

Udeleženci bodo razpravljali predvsem o tem, kako naj si predstavljamo svetovno trajnost živinorejskih sistemov, kako jo ocenimo in kako naj obveščamo potrošnike, kako bolje uživati rdeče meso ter kako zaščititi najbolj trajnostne proizvodne sisteme. Dogodek se bo zaključil z okroglo mizo na visoki ravni.

Na strani francoskega združenja za živinorejo in meso INTERBEV najdete več informacij o konferenci o spodbujanju trajnostnih sistemov za živinorejo in potrošnjo mesa (v angleščini oz. francoščini)

Medijem bomo po dogodku posredovali sporočilo za javnost.