Skoči do osrednje vsebine

Informativni dan za "Javni razpis Prilagoditev Javnih raziskovalnih organizacij in Centralne tehniške knjižnice Univerze v Ljubljani za delo po načelih odprte znanosti"

do
Virtualni dogodek
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport pripravlja informativni dan za Javni razpis Prilagoditev Javnih raziskovalnih organizacij in Centralne tehniške knjižnice Univerze v Ljubljani za delo po načelih odprte znanosti.

Javni razpis se izvaja skladno z Načrtom za okrevanje in odpornost. Informativni dan bo potekal preko spleta na Zoom platformi.

Namen javnega razpisa je na ravni države Slovenije vzpodbuditi in podpreti Javne raziskovalne organizacije (JRO), kamor spadajo Javni visokošolski zavodi (JVZ) in Javni raziskovalni zavodi (JRZ) ter Centralno tehniško knjižnico Univerze v Ljubljani (CTK) k čim bolj aktivnemu prilagajanju raziskovalnih, akademskih in z njimi povezanih podpornih procesov v smeri polne prilagoditve delovanja po načelih odprte znanosti.

Na javnem razpisu lahko sodeluje konzorcij z najmanj trinajstimi partnerji, pri čemer morajo v konzorciju sodelovati partnerji iz različnih območij Slovenije. Ministrstvo bo podprlo en konzorcij.

Skupna višina sredstev, ki je na razpolago za javni razpis do vključno leta 2026, je do 4.071.720 evrov z vključenim DDV.

Na informativnem dnevu, ki je namenjen potencialnim prijaviteljem, bo podrobno predstavljen javni razpis, pogoji za kandidiranje, merila za ocenjevanje ter vloga in način prijave, predstavniki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport pa bodo odgovarjali na vprašanja udeležencev.

Program:

  • uvodni pozdrav
  • kratka predstavitev projekta
  • vprašanja in odgovori udeležencem

Za udeležbo na dogodku je obvezna prijava. Prijave ter morebitna vprašanja za informativni dan zbiramo do vključno torka 24. januarja 2023, do 12.00 ure na naslov noo-oz.mizs@gov.si. Ob prijavi boste prejeli povezavo do dogodka.

Dogodek financira Evropska unija – NextGenerationEU.