Skoči do osrednje vsebine

26. posvet slovenske diplomacije

do
Kongresni center, Brdo pri Kranju
Na Brdu pri Kranju bo potekal letni posvet slovenske diplomacije, ki ga bo vodila ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon. Udeležence bodo nagovorili tudi nosilci najvišjih funkcij v Sloveniji ter častni gost zunanji minister Španije.

Glavnina razprav na 26. posvetu slovenske diplomacije bo namenjena spremembi zunanjepolitične strategije Republike Slovenije, vprašanjem o vlogi Slovenije v Evropski uniji in v svetu ter krepitvi gospodarske, javne, znanstvene in kulturne diplomacije.

Na posvetu bodo sodelovali vodje slovenskih diplomatskih predstavništev in konzulatov ter predstavniki Ministrstva za zunanje zadeve.

Častni gost letošnjega posveta slovenske diplomacije bo minister za zunanje zadeve, Evropsko unijo in sodelovanje Kraljevine Španije José Manuel Albares Bueno, s katerim bo ministrica Fajon ločeno opravila dvostranske pogovore. Ministra bosta govorila o sodelovanju med državama, predsedovanju Španije Svetu EU v drugi polovici 2023 in sodelovanju v sredozemski regiji.

Program za medije:

Sreda, 25. januar 2023:

9.00-9.30: Nagovor ministrice za zunanje zadeve Tanje Fajon

Kraj: Dvorana Grandis, Kongresni center, Brdo pri Kranju

13.30-13.40: Nagovor predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Roberta Goloba

Kraj: Dvorana Grandis, Kongresni center, Brdo pri Kranju

15.15: Skupinsko fotografiranje z ministrico za zunanje zadeve Tanjo Fajon in predsednikom Vlade Republike Slovenije dr. Robertom Golobom

Kraj: Avla, Kongresni center, Brdo pri Kranju

Fototermin

Četrtek, 26. januar 2023:

9.00-9.10: Nagovor predsednice Republike Slovenije Nataše Pirc Musar

Kraj: Dvorana Grandis, Kongresni center, Brdo pri Kranju

10.00: Skupinsko fotografiranje z ministrico za zunanje zadeve Tanjo Fajon in predsednico  Republike Slovenije Natašo Pirc Musar

Fototermin

10.25: Prihod ministra za zunanje zadeve, Evropsko unijo in sodelovanje Kraljevine Španije Joséja Manuela Albaresa Buena

Kraj:  glavni vhod v Kongresni center, Brdo pri Kranju

Fototermin

11.30-12.00: Novinarska konferenca zunanje ministrice Fajon in zunanjega ministra Albaresa

Kraj: Steklena dvorana 1, Kongresni center, Brdo pri Kranju

14.20-14.30: Nagovor predsednice Državnega zbora Republike Slovenije mag. Urške Klakočar Zupančič

Kraj: Dvorana Grandis, Kongresni center, Brdo pri Kranju

Informacija za medije:

Predstavnike medijev vabimo k spremljanju 26. posveta slovenske diplomacije. Na dogodku boste lahko spremljali v programu navedene nagovore, novinarsko konferenco zunanje ministrice Fajon in ministra Albaresa ter fototermine.

V vmesnem času med posameznimi nagovori bo za predstavnike medijev na voljo Steklena dvorana 1, in sicer v sredo, 25. januarja, od 9. do 16. ure in v četrtek, 26. januarja, od 9. do 12. ure.

Predstavnike medijev prosimo, da svojo namero o udeležbi na dogodku sporočijo na pr.mzz@gov.si najpozneje do torka, 24. januarja, do 14. ure. Prosimo tudi, da interes za izjavo ali pogovore z vodji slovenskih diplomatskih predstavništev in konzulatov sporočite na pr.mzz@gov.si najpozneje do torka, 24. januarja 2023, do 14. ure.

Zaradi varnostnega pregleda pred vstopom v Kongresni center vas prosimo, da pridete na kraj dogodka vsaj 30 minut pred začetkom prvega nagovora.

Za vsa dodatna pojasnila in vprašanja smo na voljo na pr.mzz@gov.si ali na telefonski številki 01 478 2354.