Skoči do osrednje vsebine

7. Simpozij slovenskih raziskovalcev v tujini

do
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Masarykova 16
Velika dvorana
Društvo VTIS vas skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) vabi na 7. Simpozij slovenskih raziskovalcev v tujini.

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) in društvo VTIS organizirata 7. Simpozij slovenskih raziskovalcev v tujini. Gre za multidisciplinarni dogodek, ki ima cilj vzpostavljanja in utrjevanja vezi med slovenskimi raziskovalci v tujini in profesorji, raziskovalci ter študenti v Sloveniji, z dolgoročnim namenom projektnega sodelovanja in deljenja dobrih praks.

Dogodek je razdeljen na različne tematske panele. Na vsakem tematskem panelu bodo priznani slovenski raziskovalci v tujini predstavili svoje raziskovalno delo. Panelom bodo predsedovali raziskovalci ter profesorji iz univerz in raziskovalnih inštitutov v Sloveniji.

Na letošnji okrogli mizi bodo sodelujoči obravnavali aktualno temo občanske znanosti, s katero se v okviru svojih nalog aktivno srečujemo tudi na MIZŠ.

Tematski paneli bodo obravnavali teme bioinformatike, okoljskih sprememb, arhitekture in gradbenih materialov ter nevroznanosti in psihologije.

Kontakt: Društvo VTIS (info@drustvovtis.si)

Udeležba: raziskovalke in raziskovalci, zainteresirana javnost

Prijava na dogodek:  Za udeležbo na dogodku je potrebna registracija. Prijave so že odprte.