Skoči do osrednje vsebine

Inovacijski kamp za mlade Evro-sredozemske univerze (EMUNI)

do
Spletni dogodek, zaključna prireditev v prostorih EMUNI, Piran, Slovenija
Evro-sredozemski inovacijski kamp in tekmovanje sta namenjena mladim iz južnega Sredozemlja (Severne Afrike in Bližnjega vzhoda) z zaključeno srednješolsko izobrazbo ali višje.

Evro-sredozemska univerza (EMUNI) je zagnala Evro-sredozemski inovacijski kamp (v angleščini) in tekmovanje za mlade, ki je primarno namenjeno mladim iz južnega Sredozemlja (Severne Afrike in Bližnjega vzhoda). Mladi bodo v sklopu tega programa imeli priložnost, da predstavijo svoje inovacijske ideje in jih s pomočjo slovenskih inovacijskih inkubatorjev, raziskovalnih inštitucij in podjetij razvijejo ter povežejo z gospodarstvom. Program bo imel tudi močno medijsko komponento s ciljem popularizacije inovacij v regiji, še posebej med mladimi.

Kdo lahko sodeluje?

  • Mladi med 18 in 35 let (v času prijave)
  • Prebivalci ene od evro-mediteranskih držav
  • Zaključena vsaj srednješolska izobrazba
  • Študenti vpisani na primarno ali sekundarno stopnjo visokošolskega izobraževanja
  • Z inovativno idejo, ki jo je mogoče pripeljati na trg
  • Ideja mora biti intelektualna last posameznika, ki se prijavlja oziroma mora imeti posameznik soglasje solastnikov za predstavitev in nadaljnji razvoj ideje
  • Idejo je možno v treh mesecih preoblikovati v delujoči prototip

Za sodelovanje v programu so predvidena tri prioritetna področja:

  • Zdravje
  • Obnovljiva energija
  • Okolje, vključno s podnebnimi spremembami.

Program bo potekal 24 tednov in je razdeljen v štiri faze:

1. faza: prijave in izbor (do 3. februarja 2023)

2. faza: spletna predstavitev  (sredina do zaključka februarja 2023)

3. faza: delavnice z mentorji (20. marec 2023 – 2. junij 2023) v Sloveniji in/ali Maroku na Institutu Jožef Stefan ali Univerzi v Fezu - izbrani kandidati bodo v tem obdobju v Slovenij in Maroku pod mentorstvom raziskovalcev in profesorjev tekmovali v več izločitvenih serijah

4. faza: zaključek (8. junij 2023 – 9. junij 2023) - dogodek v živo s finalisti, ki bodo za to fazo prejeli še dodatna marketinška in komunikacijska usposabljanja.

Podrobnejše informacijo so na voljo na posebni spletni strani EMUNI (v angleščini). Za sodelovanje je potrebna prijava najkasneje do 3. februarja 2023 preko informacijskega sistema EMUNI (v angleščini).

Poleg Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstva za zunanje zadeve in EMUNI bodo pri projektu sodelovali tudi številni drugi partnerji: raziskovalne organizacije, visokošolske ustanove, tehnološki parki, inkubatorji, podjetja, mediji itd. Glavni partner na raziskovalni strani bo Institut Jožef Stefan, na visokošolski strani pa EuroMed Univerza v Fezu (Maroko).