Skoči do osrednje vsebine

Minister dr. Papič na političnem forumu in formalnem zasedanju Odbora OECD za izobraževalne politike

do
Pariz
V Parizu bo potekal politični forum in formalno zasedanje Odbora OECD za izobraževalne politike na ministrski ravni.

Glavni namen zasedanja Odbora Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (angleško Organisation for Economic Co-operation and Development – OECD) za izobraževalne politike je izmenjava izkušenj in skupno iskanje močnih, inovativnih in na podatkih temelječih odgovorov na politične izzive z oblikovanjem strateških usmeritev za delo OECD v podporo državam pri razvijanju odpornih, odzivnih in učinkovitih izobraževalnih sistemov v perspektivi vseživljenjskega učenja za dobrobit ljudi, družbe in planeta.

Dogodek se bo začel z neformalnim Političnim ministrskim forumom na visoki ravni z vodilno temo o vlogi izobraževanja pri razvijanju družb. To bo priložnost za pogovor o aktualnih temah z ministri, drugimi visokimi uradniki in deležniki, vključno s predstavniki poslovne skupnosti, sindikatov, strokovnjaki s področja izobraževanja, učenci in predstavniki civilne družbe. Drugi dan bodo na vrsti formalne razprave pod naslovom »Gradnja vključujoče in pravične družbe skozi izobraževanje«.

Gostiteljica in predsedujoča dogodku bo Norveška s sopredsedovanjem Koreje in Portugalske ob Estoniji, Finski, Grčiji in Japonski. Finančno je k projektu prispevala tudi Slovenija. Zadnje ministrsko srečanje OECD na področju izobraževanja je bilo leta 2010 v Istanbulu.