Skoči do osrednje vsebine

Svetovni forum in ministrsko zasedanje Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj

do
Luksemburg
Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik se bo v Luksemburgu udeležila Svetovnega foruma in ministrskega zasedanja Odbora za javno upravljanje pri Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (angleško Organisation for Economic Co-operation and Development – OECD).

Glavna tema obeh zasedanj bo Krepitev zaupanja in demokracije (angleško Building trust and Reinforcing Democracy). Ministri bodo razpravljali o krepitvi zaupanja v času globalnih izzivov in vlogi javne uprave. Na vzporednih panelih bodo razpravljali o zelenem upravljanju in klimatskih spremembah, preoblikovanju javne uprave za namene digitalne demokracije ter sprejemanju globalnih odgovornosti vlad in krepitev odpornosti na tuje vplive.

V okviru pobude OECD za krepitev demokracije bodo razprave osredotočene na to, kako odpraviti napačne in pomanjkljive informacije, izboljšati zastopanost in udeležbo v javnem življenju, preoblikovati javno upravljanje za digitalno demokracijo, upravljati zeleno in sprejeti globalne odgovornosti javnih institucij. Poudarki bodo tudi na vključevanju javnega življenja in storitvah usmerjenih na državljane. 

Ministrica Ajanović Hovnik bo aktivno sodelovala na obeh dogodkih. Ob robu zasedanja se bo srečala tudi z visokimi predstavniki nekaterih držav in predstavniki OECD.

Na spletni strani OECD so na voljo dodatne informacije o Svetovnem forumu in ministrskem zasedanju Odbora za javno upravljanje pri Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (v angleščini).