Skoči do osrednje vsebine

Informativni dan za digitalno področje Grozda 4 in Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT) v programu Obzorja Evropa

do
Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport
velika dvorana
Masarykova 16, Ljubljana
Vljudno vabljeni na brezplačni Informativni dan za digitalno področje Grozda 4 in Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT) v programu Obzorja Evropa, ki bo 16. novembra 2022 v Veliki dvorani na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, Masarykova cesta 16, 1000 Ljubljana. Dogodek soorganiziramo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Javna agencija SPIRIT Slovenija.

Obzorja Evropa (Horizon Europe) je okvirni program Evropske unije za raziskave in razvoj v obdobju od leta 2021 do leta 2027. Digitalno področje ima zelo pomembno vlogo znotraj programa Obzorja Evropa, saj je umeščeno kar v dva stebra programa. Preko Grozda 4 za digitalno področje, industrijo in vesolje je umeščeno v drugi steber programa, ki je namenjen reševanju globalnih izzivov in spodbujanju evropske industrijske konkurenčnosti. Hkrati pa je uvrščeno tudi v tretji steber programa, ki je namenjen spodbujanju inovativne Evrope, kjer EIT Digital skozi direktno financiranje in izobraževanja vlaga v strateška področja za pospešitev razvoja in širitve digitalnih tehnologij, ki temeljijo na raziskavah (deep tech), s poudarkom na ključnih družbenih izzivih Evrope: digitalna tehnologija, digitalna mesta, digitalna industrija, digitalna dobrobit in digitalne finance.

Na dogodku bo predstavljen delovni program za digitalno področje v Grozdu 4 za obdobje 2023-2024, ter EIT Digital programe financiranja in izobraževanja. V drugem delu dogodka bodo predstavljene uspešne dobre prakse iz Slovenije, kjer bodo prijavitelji in udeleženci izobraževanj predstavili svoje projekte ter delili z vami svoje izkušnje in nasvete.

Dogodek bo predvidoma trajal od 9:40 do 13:40, sledilo pa bo mreženje ob pogostitvi.

Število mest je omejeno, zato se je potrebno na dogodek prijaviti preko spletne prijavnice na strani Javne agencije SPIRIT Slovenija.