Skoči do osrednje vsebine

Festival UNI.MINDS

do
Virtualni dogodek
V letošnjem letu bomo v okviru Meseca znanosti 2022 podprli tudi dogodke s področja inovacij, zato vas vabimo na največji slovenski spletni festival za grajenje inovacijske skupnosti in dolgoročnih partnerstev med akademsko sfero in gospodarstvom. Prijave so že odprte, število udeležencev pa je omejeno, zato si čim prej zagotovite svoj prostor med udeleženci.

Festival UNI.MINDS 2022 se bo pričel z motivacijskim nagovorom, v katerem bodo udeleženci slišali, zakaj je sodelovanje med univerzami in podjetji tako pomembno, sledil bo vpogled v različne možnosti financiranja na področju tako imenovanih globokotehnoloških (angleško »deep-tech«) inovacij. Prvi dan letošnjega festivala se bo zaključil s panelom na temo sodelovanja gospodarstva in znanosti na področju farmacevtske industrije.

Drugi in tretji dan bodo vsebine razdeljene po tematikah: hrana, zdravje, podnebje ter proizvodnja, surovine in urbana mobilnost. Mednarodno uveljavljeni strokovnjaki bodo tako predstavili svetovne trende posameznega področja, sledile bodo panelne razprave, interaktivni pogovori (angleško »fireside chats«) med slovenskimi strokovnjaki iz gospodarske in akademske sfere ter odločevalci.

Celoten program bo omogočil vpogled v tehnologije in ekspertize raziskovalcev Univerze v Ljubljani, Univerze v Mariboru in Univerze na Primorskem. Predstavljene bodo dobre prakse sodelovanja z lokalnimi predstavniki mreže Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (v angleščini) (angleško European Institute of Innovation and Technology – EIT) in podana priložnost za skupni razmislek o boljši sistemski podpori inovacijam. Tistim, ki načrtujejo ali razmišljajo o odcepljenem podjetju, bo dana priložnost, da se povežejo z organizacijami, ki jim pri tem lahko pomagajo.

Letošnji festival UNI.MINDS 2022 se bo za sodelujoče zaključil slavnostno – z zaključno prireditvijo v živo, ki bo širši javnosti na voljo z neposrednim prenosom na spletni platformi Hubilo. Udeležence bosta nagovorila minister za izobraževanje, znanost in šport, dr. Igor Papič in rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Gregor Majdič. Ob tem bodo naznanjeni zmagovalci Rektorjeve nagrade za naj inovacijo Univerze v Ljubljani in prejemniki Inovacijskega sklada 2022.

Celoten program festivala UNI.MINDS 2022 je že na voljo na spletni platformi Hubilo (v angleščini).