Skoči do osrednje vsebine

Mlada akademija: Odprta znanost 2022 – z odprtostjo do boljših raziskav

do
Hibridni dogodek
Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Masarykova 16, Ljubljana -
Velika dvorana
Po dveh virtualnih izvedbah se Mlada akademija vrača k organizaciji prireditve Odprta znanost v živo oziroma v hibridni obliki. Tudi letos, že peto leto zapored, v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) v okviru Meseca znanosti 2022.

Dogodek  bo potekal v četrtek, 27. oktobra 2022, od 13. do 18. ure v veliki dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) pod geslom “z večjo odprtostjo do boljših raziskav”. Osrednja tema temelji na vprašanju, kako je odprta znanost povezana s kakovostjo raziskav oziroma raziskovalnega dela in njenim vrednotenjem.

V prvem delu nam bodo gostje dr. Ivan Skubic (MIZŠ), dr. Sebastian Dahle, dr. Boštjan Markoli in predstavnik Slovenske skupnosti odprte znanosti in Skupnosti Evropskega oblaka odprte znanosti (angleško European Open Science Coudl  - EOSC) predstavili različne pobude na tem področju, ki jim bo sledila moderirana diskusija.

V drugem delu bosta potekali vabljeni predavanji gostij iz tujine, in sicer dr. Anne Abalkine o ugrabljenih znanstvenih revijah (angleško hijacked journals) in dr. Elisabeth Bik o manipulacijah s fotografijami v biomedicinskih publikacijah.

Program in podrobnosti dogodka so na voljo preko uradne spletne strani Mlade akademije.

Za udeležbo v živo je obvezna registracija do 25. 10. 2022. Preko spleta pa boste dogodek lahko spremljali na YouTube kanalu Mlade akademije.

 

Kontakt: Mlada akademija, info@mladaakademija.si  

Udeležba: Mlada akademija, raziskovalke in raziskovalci, zainteresirana javnost