Skoči do osrednje vsebine

Ministrica Fajon se bo v Argentini udeležila srečanja zunanjih ministrov EU-CELAC

do
Buenos Aires, Argentina
Ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon se bo med 26. oktobrom in 30. oktobrom 2022 mudila na obisku v Argentinski republiki, kjer se bo udeležila III. srečanja ministrov za zunanje zadeve Evropske unije ter Skupnosti latinskoameriških in karibskih držav (angleško Community of Latin America and Caribbean States - CELAC).

Namen srečanja zunanjih ministrov EU-CELAC, ki bo potekalo 27. oktobra 2022 pod naslovom "Obnova dvo-regionalnega povezovanja za krepitev miru in trajnostnega razvoja", je spodbuditi politični dialog med regijama.

Ministrica bo ob robu ministrskega srečanja EU-CELAC opravila več dvostranskih srečanj z zunanjimi ministri držav CELAC.

Poleg tega se bo ministrica v Buenos Airesu srečala tudi z gostiteljem, argentinskim zunanjim ministrom Santiagom Cafierom. Na delovnem srečanju bosta z ministrom razpravljala o dvostranskem sodelovanju med Slovenijo in Argentino, sodelovanju v mednarodnih organizacijah, aktualnih globalnih in regionalnih vprašanjih ter krepitvi odnosov med Evropsko unijo ter Latinsko Ameriko in Karibi. Ministra bosta podpisala dva sporazuma - o gospodarskem sodelovanju in o programu delovnih počitnic.

V sklopu obiska v Buenos Airesu se bo ministrica srečala tudi s predstavniki slovenske skupnosti in častnimi konzuli Slovenije v Argentini. Predavala bo tudi študentom mednarodnih odnosov Pravne fakultete Univerze v Buenos Airesu.