Skoči do osrednje vsebine

Mednarodna konferenca o pogrešanih osebah

do
Hotel Lev, Vošnjakova 1, Ljubljana
Slovenska policija in Ministrstvo za notranje zadeve organizirata mednarodno konferenco policijskih in drugih strokovnjakov, ki se ukvarjajo s preiskovanjem pogrešanih oseb – med njimi še posebej pogrešanih otrok in starejših ljudi.

Srečanje poteka pod okriljem evropske mreže policijskih strokovnjakov za pogrešane osebe (PEN-MP), ki je pridružena Delovni skupini za kazenski pregon Sveta EU, in v sodelovanju z mednarodno fundacijo AMBER Alert Europe.

Konferenco bodo 18. oktobra z uvodnimi nagovori odprli mag. Tatjana Bobnar, ministrica za notranje zadeve, Damjan Miklič, vodja mreže policijskih strokovnjakov za pogrešane osebe (EU) in vodja Oddelka za krvne in seksualne delikte v slovenski policiji, ter Frank Hoen, ustanovitelj in predsednik fundacije AMBER Alert Europe. Na njej bodo ugledni predavatelji s svojimi predstavitvami omogočili premislek o opravljenem delu ter raziskovali sedanje in prihodnje smeri delovanja pri obravnavi pogrešanih oseb. Obravnavali bodo različne operativne in druge vidike iskanja pogrešanih oseb, saj dolgoročni cilj na tem področju ostaja skupni evropski pristop pri obravnavi pogrešanih oseb, predvsem pogrešanih otrok.

Poleg policijskih strokovnjakov iz 25 evropskih držav ter Avstralije, Kanade in ZDA, na konferenci sodelujejo tudi predstavniki Interpola, Europola in Frontexa, LEWP skupine Sveta EU, bavarske policije, Policijskih akademij v Ljubljani, Zagrebu in Spodnji Saški v Nemčiji. Prisotni so tudi predstavniki Vrhovnega državnega tožilstva ter tujih organizacij, kot so Meta inc. iz ZDA, Locate International iz Velike Britanije in Ludwig-Maximilian univerza v Munchnu.

Medijski program za torek, 18. oktobra 2022:
- ob 9. uri: uvodni nagovori,
- ob 9.40: izjave mag. Tatjane Bobnar, ministrice za notranje zadeve, Damjana Mikliča, vodje Mreže policijskih strokovnjakov za pogrešane osebe (EU) in vodje Oddelka za krvne in seksualne delikte v slovenski policiji, Franka Hoena, ustanovitelja in predsednika fundacije AMBER Alert Europe ter Emily Vacher iz Meta inc. (dvorana Karantanija v Hotelu Lev).
Po srečanju bomo objavili sporočilo za javnost.